Premier Leaugue 2013 van start in Parijs

Vorig weekend ging de eerste wedstrijd van de Karate1 Premier Leaugue 2013 door in Parijs. Yasnaïa Bruneel was geselecteerd voor de senioren dames -68kg. Zij won haar eerste ronde van een Franse en verloor daarna van een betere Zwitserse.

Yasnaïa kampte met 30 deelnemers verdeeld over twee poules. In de eerste ronde ontmoette ze de Franse Mégane Lauret. Al vlug kwam Yasnaïa op een 2-0-voorsprong. Met een traptechniek echter bracht de Franse de stand in haar voordeel op 2-3. Na een succesvolle aanval slaagde Yasnaïa er in om de gelijke 3-3-stand op het bord te brengen. Winst pakte ze toen ze in de slotseconde met een vuisttechniek de score op 4-3 bracht. Haar volgende tegenstander was Fanny Clavien uit Zwitserland. Zij werd Europees kampioen in 2011. En zij was inderdaad een maatje te sterk. Yasnaïa vocht hard en aanvallend, maar verloor toch met 7-0. De Zwitserse verloor daarna van de eindwinnares. Zij mocht dus herkansen en werd uiteindelijk 5e.

Niettemin waren de coaches tevreden over haar tornooi. Men kampt hier per slot van rekening op het hoogste niveau. Elk puntje of gewonnen ronde is al een prestatie op zich. Geen enkele Belg behaalde een podiumplaats.

Daarmee zijn na het eindejaarsverlof de competities opnieuw begonnen en wordt het nu vooral uitkijken naar de Vlaamse en de Belgische kampioenschappen. We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s