Nu ook winst voor Si Thu op Beker van Oostkamp

Na zijn eerste plaats op de Beker van Lochristi wint Si Thu Pittellioen nu ook de Beker van Oostkamp. Daarmee heeft hij definitief zijn naam opnieuw op de kaart van katakampers gezet. Je moet het maar doen…

Bij de heren +16j in een poule met 12 moest hij maar liefst vier ronden winnen om eerste te worden. En dat deed hij met verve. Niettegenstaande er in al zijn kata’s toch hier en daar wat fouten waren geslopen oordeelden de scheidsrechters hem steeds als de betere. Zijn kracht en snelheid, de mooi afgewerkte sprongen en zijn uitstraling zullen daar zeker voor iets tussen zitten. Nu wordt het uitkijken naar zijn prestaties op de Vlaamse kampioenschappen binnen twee maanden.

 Ook Yasnaïa Bruneel bevestigde haar goede vorm in kata. Opnieuw werd ze 3e bij de dames +16j waar er toch heel wat uitmuntende karateka’s meekampten. Met 10 waren ze. De eerste ronde won ze vlot van een mede-elite met 0-3. Haar tegenstander in de kwartfinale was afwezig en zo mocht ze onmiddellijk naar de halve finale. Daar stond ze tegenover Mariska Steenbeek van de Stichting Budo Lifestyle uit Amsterdam. Zij is meervoudig Nederlands kampioen en staat momenteel als hoogst genoteerde Nederlandse 45e op 174 in de ranking van de Karate1 Premier League. Deze wedstrijd verloor Yasnaïa dan ook met 3-0. Maar het was zeker geen afgang. Haar uitgevoerde kata mocht best gezien worden. Aangezien Mariska finaliste was mocht ze herkansen. En dit was alweer tegen haar trainingsmaatje, net zoals op de Beker van Lochristi. Ook de uitslag was dezelfde:  3-0-winst voor Yasnaïa. Ze was zeer blij met deze 3e plaats, maar had die wel liever van iemand anders gewonnen.

In diezelfde poule kampte ook nog Kyra Bruneel. Zij verloor haar eerste ronde en mocht niet herkansen. Zij vertoonde wel opnieuw vorderingen bij het uitvoeren van haar kata. Deze reeks werd uiteindelijk gewonnen door Mariska van nog een Nederlandse.

Ook Samet Bulduk en Szymon Dabrowski namen nog deel. Szymon verloor, mocht herkansen maar verloor opnieuw. Samet verloor zijn eerste ronde met het kleinste verschil 1-2, maar mocht niet herkansen. Volgende keer beter.

Dit was de 3e editie van deze Beker van Oostkamp en werd weeral puik georganiseerd door Karateclub De Valkaart van Danny Mortier (5e Dan WKF Shotokan). Hij werd bijgestaan door heel wat enthousiaste medewerkers die ervoor zorgden dat het een aangenaam en vlot verlopend tornooi werd in de sporthal ‘De Valkaart’ in Oostkamp. Elk jaar stijgt het niveau. Dit jaar waren er een 100-tal deelnemers uit meer dan 10 clubs uit Vlaanderen en Nederland.  Dit is zeker een tornooi waar we volgend jaar opnieuw hopen te kunnen aan deelnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s