Vijfde Vlaamse titel voor Kyra

Op de Vlaamse kampioenschappen die gisteren doorgingen in sporthal ’t Beerke in Beerse werd Kyra Bruneel voor de vijfde maal Vlaams kampioen kumite. Dit jaar behaalde ze de titel bij de junioren meisjes +categorie. Daarnaast werd ze nog 3e in kata. Si Thu Pittellioen en Veli Kucukkaya werden beiden Vlaams vicekampioen in respectievelijk kata en kumite.

In Kyra haar poule waren ze slechts met vijf. Toch moest ze drie wedstrijden winnen om kampioen te worden. Haar eerste wedstrijd was tegen het meisje waar ze in de finale van zowel de Beker van Hoeselt als die van Lochristi tweemaal verloor. En alweer kwam ze haast onmiddellijk op achterstand. Met heel wat aanvallen kon ze dan toch de stand op 1-3 in haar voordeel brengen. Na harde contacten en één score werd het 2-3, maar uiteindelijk verwaterde het gevecht in gerommel en Kyra besloot met een 2-4-eindstand. In de halve finale ging het wat makkelijker. Met afwisselend vuist- en beentechnieken besloot ze de wedstrijd tien seconden voor het einde met 0-8. De finale tenslotte werd na tien seconden stilgelegd door een teenblessure van haar tegenstander. Op doktersadvies mocht ze niet meer verder vechten. Op dat moment stond het scorebord op 1-0 in het voordeel van Kyra. Zo werd ze uiteindelijk Vlaams kampioen. Ze had liever de volle twee minuten gestreden om de titel, maar daar heb je nu eenmaal geen vat op.

In de voormiddag had ze al kata gedraaid. Daar waren ze bij de junioren meisjes met zeven. De eerste ronde won ze met 1-2. De halve finale echter verloor ze met 0-3-cijfers. De herkansing won ze opnieuw met 2-1. De bronzen medaille  was binnen.

Si Thu moest in kata met acht strijden om de Vlaamse titel bij de senioren heren. Na zijn overwinningen op de Beker van Lochristi en van Oostkamp waren de verwachtingen hoog gespannen. De eerste ronde won hij vlot met 0-3. In de halve finale ging het ook lekker en werd het opnieuw 3-0. De finale verloor hij echter met nipte 3-2-cijfers. Toch is dit een puike prestatie om Vlaams vicekampioen te worden na zo’n lange afwezigheid op wedstrijden. Een heel dikke proficiat is hier zeker van toepassing. 

Ook in kumite nam hij deel bij de senioren heren +categorie. Samen met clubgenoten Fouad Issaad en Veli kampten ze met zes. Eerst was Veli aan de beurt. De overwinning kwam nooit in het gedrang en Veli besloot met 6-1-winst. Bij Fouad was het omgekeerd. Hij verloor met 9-1 en mocht uiteindelijk ook niet herkansen. In de halve finale daarna kwamen Si Thu en Veli tegenover elkaar te staan. Si Thu is echter geen partij voor Veli en hij verloor met 0-9. Maar hij mocht wél herkansen. En daar liep het fout. Nochtans goed vechtend en bij een 5-5-stand werd de wedstrijd door de dokter stilgelegd. Er werd besloten dat Si Thu niet meer in staat was om verder te vechten. Zo verloor hij alsnog voor de derde plaats en werd 5e. Op het einde van de dag kregen we dan de finale die Veli nipt verloor. Eerst kwam hij op achterstand met 0-2 en daarna sterk terugkomend tot 3-2 moest hij toch de duimen leggen na een traptechniek. Frustratie kreeg de bovenhand maar het scorebord bleef op 3-4. Al bij al knap gevochten van Veli. Op zijn drie wedstrijden scoorde hij maar eventjes 18 punten en kreeg er slechts 4 tegen. De titel van vicekampioen is dubbel en dik verdiend.

Onze vijfde deelnemer van de dag was Szymon Dabrowski. Bij de kadetten jongens waren ze in kata met niet minder dan zestien. Hij won zijn eerste ronde, maar verloor daarna van een finalist. De herkansing verloor hij en werd 5e. In kumite waren ze bij de kadetten jongens -categorie met twaalf. Doorgeloot in de eerste ronde won hij vlot zijn tweede ronde met overtuigende 0-6-cijfers. In de halve finale tegen een elitekarateka en eindwinnaar moest hij het afleggen met 5-0. Ook de herkansing verloor hij met 2-0 en werd opnieuw 5e. Blijven volhouden is de boodschap.

Dit alles werd georganiseerd door de Vlaamse Karate Federatie in samenwerking met karateclub Funakoshi Beerse. Een 200-tal deelnemers uit niet minder dan 40 clubs streden er om de felbegeerde titels in beide disciplines. Het was voor velen een toffe ervaring en voor sommigen alvast een goede voorbereiding op de Belgische kampioenschappen die er nu staan aan te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s