Si Thu knap eerste op Beker van Lochristi

In sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare op de Beker van Lochristi werd Si Thu Pittellioen 1e in kata bij de heren Dan 16+. Na een afwezigheid van vele jaren maakte hij zijn rentree op de provinciale kampioenschappen twee weken geleden. Daar werd hij toen 3e  en gisteren maakte hij het af met een knappe overwinning.

De eerste ronde was hij vrijgesteld. Dan won hij achtereenvolgens de kwartfinale, halve finale én finale in een poule met 12 deelnemers. Bij kumite ging het iets moeilijker, alhoewel. De eerste ronde kwam hij 0-3 achter te staan toen hij met een beentechniek de stand met 3-3 opnieuw gelijk bracht. Dit bleef zo tot het einde, maar de scheidsrechters beslisten dat zijn tegenstander beter was. Die verloor op zijn beurt en Si Thu mocht niet meer herkansen. Toch leuk om een vroegere kampioen terug op de tatami te mogen zien.

Twee 2e plaatsen waren er voor Kyra Bruneel en Yasnaïa Bruneel. Yasnaïa deed enkel mee aan kata. Zij was ook vrijgesteld in haar eerste ronde. De kwartfinale won ze met 3-0 van een mede-elitekarateka. Daarna versloeg ze een trainingsmaatje opnieuw met 0-3. In de finale tegen een meisje uit Nederland maakte ze twee evenwichtsfouten en verloor ze met 0-3. In dezelfde categorie dames Dan-graden 16+ was ook Kyra één van de tien deelnemers. Zij verloor haar eerste wedstrijd van Yasnaïa haar tegenstander in de finale. Haar herkansing verloor ze opnieuw tegen eveneens een trainingsmaatje. Het staat vast. Er is nog veel marge in haar ontplooiing, zowel in kata als in kumite. Want ’s namiddags, na met veel moeite haar halve finale met 0-1 van een Nederlandse te hebben gewonnen, verloor ze haar finale door diskwalificatie. Het maakte niet veel uit want op dat moment stond het scorebord toch al op 2-8-verliescijfers. Al bij al leverde het haar wel een 2e plaats op bij de junioren dames open. Maar toch was het jammer, want er had  meer ingezeten. Tegen diezelfde tegenstander zag ze al de Beker van Hoeselt aan haar neus voorbijgaan. Er is dus nog werk aan de winkel.

Een mooie 3e plaats was er voor Fouad Issaad. Hij kampte voor kumite in dezelfde poule als Si Thu, de heren Dan & 1e Kyu-graden +categorie. Gelijkopgaand tot 5-5 waren het ook de scheidsrechters die moesten beslissen wie mocht doorgaan. En ook deze keer moest een clubgenoot de duimen leggen. Fouad mocht echter wél herkansen. Die wedstrijd won hij met 2-0 en werd verdiend 3e. In kata verloor hij zijn eerste ronde en ook zijn herkansing.

In kata en kumite was er ook nog de deelname van Samet Bulduk. Na zijn eerste ronde bij de preminiemen jongens kata verloren te hebben won hij twee herkansingen en werd 5e. Een mooie prestatie want ze waren met meer dan twintig deelnemers verdeeld over twee poules. In kumite verloor hij zijn eerste ronde door diskwalificatie na vier contacten en mocht ook niet meer herkansen. Het staat vast; als hij volhoudt horen we in de toekomst sowieso nog meer van hem. Hij werd niet voor niets provinciaal kampioen in kata in 2011 en provinciaal vicekampioen in kumite in 2012.

Tot slot waren er nog Bruno Van Kerckhove en Christophe Verschuere die respectievelijke in de min- en plus-categorie vochten bij de heren 2e t/m 7e kyu. Christophe won zijn kwartfinale met 3-1. De halve finale verloor hij met 4-7, maar de herkansing was verpletterend. Die verloor hij met 10-2. Het belangrijkste is dat hij er toch in slaagde om negen punten te scoren, de verdediging kan echter beter. Bij Bruno was het eerder omgekeerd. Hij verloor zijn wedstrijd en herkansing tweemaal met 2-0-cijfers. Een goeie dekking, maar leren scoren is de boodschap.

Met slechts zeven deelnemers behaalden we  4 podiumplaatsen. Met meer dan 300 inschrijvingen van bijna 40 clubs uit België en Nederland was het dan ook weer een geslaagde 18e editie georganiseerd door Kenshikan Karate Lochristi. We kijken alweer uit naar het volgende tornooi…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s