Hasan pakt dubbel op PK

In onze thuisbasis, in sporthal Veldmeers in Laarne, werd Hasan Battal gisteren dubbel provinciaal kampioen. Hij behaalde de titel zowel in kata als in kumite. De zussen Kyra Bruneel en Yasnaïa Bruneel werden beiden kampioen in kumite. Daarnaast werd onze veteraan Peter Verbeke vicekampioen in kata. Jolien Van Poecke en Christophe Verschuere werden vicekampioen in kumite. Tot slot behaalden we nog zevenmaal het brons in kata en achtmaal in kumite. Dit bracht de eindstand op 22 medailles. Dat is een absoluut record voor onze club. Toch eindigden we slechts derde in de ranking voor het behalen van de Supercup.

In kata kwam Hasan uit bij de senioren heren 7e t/m 2e kyu met 6 deelnemers. In de eerste ronde gaf zijn tegenstander forfait. Meteen in de halve finale en daarna in de finale won hij vlot beide wedstrijden. In kumite bij de senioren heren 7e t/m 3e kyu waren ze slechts met 5 waaronder naast Hasan nog drie clubleden: Nicolas Cybulski, Bruno Van Kerckhove en Christophe. Enkel Christophe had een voorronde die hij met 7-0 won. Daarna kwam hij uit tegen Nicolas. Bij een 1-1-stand werd Nicolas uitgesloten na de vierde overtreding en ging Christophe naar de finale. In de andere halve finale stonden Bruno en Hasan tegenover elkaar. Hasan won met 0-2 en Bruno werd automatisch 3e. In de finale had Christophe geen enkel verhaal tegen Hasan en werd het al snel een verpletterende 0-8 voor Hasan. Nicolas verloor nog de strijd om de 3e plaats. Het was in ieder geval een glorierijke dag voor Hasan. Een dubbele overwinning komt weinig voor en hij mag dan ook terecht fier zijn op zijn prestatie.

Een mooie dag werd het ook voor Kyra en Yasnaïa. Kyra kampte bij de junioren meisjes open met 7 karateka’s om de felbegeerde titel. Zij blies alle tegenstand omver met overweldigende scores. Zij won achtereenvolgens met 8-0 en 0-7 en in de finale tegen een mede-elite nog eens met 0-8. Zij had een topdag en er stond geen maat op. ’s Morgens ging het nochtans minder goed. In kata kwam ze voor de eerste maal uit bij de dames +16 jaar samen met haar zus Yasnaïa. Kyra was de eerste ronde doorgeloot en Yasnaïa verloor nipt met 2-1. In de kwartfinale verloor ook Kyra en dit met 3-0. Beiden mochten herkansen. Bij Kyra lukte het opnieuw niet, maar Yasnaïa won tweemaal overtuigend met telkens 3-0 en werd zo knap 3e. In dezelfde poule draaiden ook Johanna Van den Broeck en Kimberley Claus nog mee. Zonder succes echter.

In kumite moest Yasnaïa samen met Kimberley, Jolien en een vierde kamper in een Round Robin (allen tegen elkaar) strijden. Flink vechten tussen Yasnaïa en Kimberley leverden een 6-0-winst op voor Yasnaïa. De tweede ronde won Jolien vlot met 3-7. Het derde gevecht liep niet zo goed af. Na herhaaldelijke harde vuiststoten op het lichaam moest haar tegenstander de tatami verlaten wegens ernstige misselijkheid. Dit wordt beschouwd als een opgave. Op dat moment stond het scorebord op 7-0-winst voor Yasnaïa. Haar wedstrijd tegen hetzelfde meisje won Kimberley dan ook wegens forfait. Verder verloor Kimberley van Jolien met het kleinste verschil. Het werd 1-2. De wedstrijd tussen Jolien en Yasnaïa verliep hard van beide kanten. Met toch wat contacten op het gezicht kwam de eindstand op 8-4 in het voordeel van Yasnaïa. Deze strijd tussen drie clubleden bij de senioren dames open was best spannend en boeiend om volgen. Het was de eerste maal dat zij samen uitkwamen. Het was mooi om zien hoe ze ervoor gingen en terwijl toch fair bleven vechten. Zo werd Kimberley 3e met één gewonnen kamp, Jolien vicekampioen met twee gewonnen wedstrijden en Yasnaïa kampioen van Oost-Vlaanderen met driemaal winst.

Ook Peter stond tweemaal op het podium. Bij kata senioren heren +35 jaar kwam hij samen met Dries Geeraert uit in een poule met 7. Tweemaal winst bracht hem in de finale die hij dan wel verloor. Dries verloor zijn eerste ronde en eveneens zijn herkansing. In kumite bij de senioren heren vanaf 2e kyu vocht Peter samen met Fouad Issaad in een poule met 9. De eerste ronde was hij door wegens afwezigheid van zijn tegenstander. De kwartfinale won hij doordat zijn tegenstander werd gediskwalificeerd na voortdurende verboden contacten. In de halve finale moest hij jammer genoeg opgeven wegens een blessure. Het was wel voldoende voor een 3e plaats. Mooie resultaten want tweemaal op één dag aantreden mag zeker niet worden onderschat. Ook Fouad had ’s morgens al meegedraaid in kata. Hij verloor zijn eerste ronde en zijn herkansing. In kumite won hij na een 4-4-stand op beslissing van de scheidsrechters. De kwartfinale won hij met 3-7. In de halve finale, na een 5-5-stand verloor hij op zijn beurt door scheidsrechterlijke beslissing. In zijn herkansing echter verloor hij na diskwalificatie door een kwalijke niet reglementaire beenveeg. Jammer, want de 3e plaats zat er zeker in. Bij kata kampte naast Fouad bij de senioren heren vanaf 1e kyu ook nog Si Thu Pittellioen. Met 8 waren ze in duel om de ereplaatsen. Hij won zijn kwartfinale maar verloor zijn halve finale. In zijn herkansing werd hij knap 3e. Een verdienstelijke resultaat gezien zijn jarenlange afwezigheid op wedstrijden.

Verdere bronzen medailles waren er in kata nog voor Justine De Deurwaerder bij de preminiemen meisjes. Zij won, verloor daarna en won dan haar herkansing. Katharina Geeraert kampte bij de miniemen meisjes in het systeem Round Robin. Zij verloor tweemaal maar won toch haar laatste ronde en werd 3e. Haar zus Johanna Geeraert won wel de eerste ronde maar verloor daarna en werd dan toch nog 3e bij de kadetten meisjes.

In Ippon kumite bij de pupillen jongens werden Jorg Beckers en Metin Kale beiden 3e. Jorg won twee rondes en zijn herkansing. Metin was samen met Arnaud Huez de eerste ronde vrijgesteld. Arnaud won en verloor daarna net zoals Metin van dezelfde tegenstander. Daardoor kwamen ze tegen elkaar uit in de herkansing die werd gewonnen door Metin. Hij verloor ’s voormiddags al in kata.

In kumite bij de preminiemen jongens werden  Maksym Kalinchyk en Samet Bulduk ook beiden 3e. Maksym won zijn eerste ronde met niet minder dan 0-5. In de kwartfinale won hij met een nog hogere 7-0-score. De halve finale verloor hij echter met 5-3. Zijn herkansing was tegen Mathias Van der Stricht die eerder al met 7-0 was verloren. Maksym werd 3e. In de tweede poule won Samet eerst met 4-2 en daarna met 5-0. De halve finale verloor hij dan met 5-0. Zijn herkansing won hij en werd 3e. In dezelfde poule was Bayran Kursun eerder al met 3-0 verloren. Bayram, Samet, Maksym en Mathias waren eerder al verloren in kata.

Bij de preminiemen meisjes kumite verloor Jennifer Fernandez maar werd toch 3e door de lage opkomst en gunstige loting. Dat geluk was niet iedereen gegund. Andere moedige karateka”s die het podium niet haalden waren Anna-Sophia Geeraert in kata en Ippon kumite, Ayla Van Damme in kata en kumite en Jelle Verhulst in kata.

’s Middags hadden we de discipline kata per ploeg. Bij de -14-jarigen hadden we twee ploegen ingeschreven. Okinawa kwai 1 met Nathalie Van der Stricht, Justine en Jelle werden knap 3e. Winst in de kwartfinale gaf de mogelijkheid om na verlies in de halve finale te herkansen. En die wonnen ze met glans. Een verdiende beloning voor het harde trainen. Ook goed voorbereid was de tweede ploeg met Katharina, Mathias en Ayla, maar zij verloren onmiddellijk.

Bij de +14-jarigen hadden we ook twee deelnemende ploegen. Het ‘Dream Team’ dat vorig jaar al 3e werd haalde dit jaar opnieuw een 3e plaats. Weliswaar zonder gewonnen ronde.  Johanna, Kimberley en Dries werden de eerste ronde vrijgesteld wegens afwezigheid van hun tegenstanders. Daarna verloren zij de halve finale en werden zo 3e wegens weinig deelnemers. Er waren slechts vijf deelnemende ploegen. Eén van die vijf was onze andere ploeg met Si Thu, Hasan en Fouad. Zij waren de enigen die niet op het podium kwamen. Verlies in de halve finale en de herkansing was hun resultaat.

Tot zover het relaas van een schitterend provinciaal tornooi. Het werd ditmaal georganiseerd door onze club Okinawa kwai en we mogen best fier zijn. Reeds van de avond tevoren waren heel wat vrijwilligers aanwezig om de zaal in orde te brengen en op de dag zelf konden we terugvallen op hun inzet. Ook konden we ten allen tijde rekenen op onze voorzitter en sensei Yves De Neve die al maanden van tevoren alle voorbereidingen trof om alles in goede banen te leiden. Langs deze weg wil het clubbestuur dan ook iedereen van harte bedanken voor hun bijdrage tot het slagen van dit kampioenschap. Er namen in beide disciplines telkens een 100-tal karateka’s uit 14 Oost-Vlaamse clubs deel aan de wedstrijden. Wij hadden 28 deelnemers waarvan er 20 deelnamen aan kata, eveneens 20 aan kumite en 12 aan kata per ploeg. Zij werden begeleid door drie coaches: ondergetekende Franky Bruneel samen met Patrick Audenaerde en Peter De Roose.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s