Op 3 Borders Open wordt Kyra 2e

Vorige zaterdag vond voor de vierde maal in Kelmis de ‘International 3 Borders Open’ plaats. In de categorie 15-17-jarigen werd Kyra Bruneel 2e in kumite.

Wegens de betrekkelijk lage opkomst vocht Kyra in een open categorie met slechts vier deelnemers volgens het systeem Round robin (allen tegen elkaar). Alledrie haar tegenstanders waren Waalse meisjes. In de eerste kamp ontmoette ze een zwakke tegenstander. Met afwisselend vuist- en beentechnieken stond de stand na 45 seconden al op 0-6 en was de strijd afgelopen. Het tweede gevecht was iets moeilijker, maar ze won toch met 1-5. De derde en laatste wedstrijd werden de rollen omgekeerd. Kyra kreeg maar geen vat op de tegenstander en moest nog voor het eindsignaal haar verlies erkennen met 6-1-cijfers. Een verdiende zilveren medaille was haar deel.

Dit is een bescheiden tornooi georganiseerd door Karate Dojo Calaminia, een club uit een kleinere federatie nl. de Ligue Francophone Karaté Belge. Er waren dan ook enkele verschillen in reglement en arbitrage. Er werd gevochten volgens het Sanbon-systeem, wat wil zeggen dat de kamp afgelopen is wanneer de teller op 6 punten staat. De arbitrage was volgens het spiegelsysteem en de kleuren van gordels en handschoenen zijn rood en wit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verschillen tegenover de wedstrijden van onze federatie.

Niettemin blijft het een leuk en gezellig tornooi waar Kyra als enige van onze club deelnam samen met in hoofdzaak Walen, een handvol Nederlanders en kleine delegaties uit Hongarije  en Italië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s