3e plaats op de Krokoyama-Cup voor Yasnaïa

Voorbije zaterdag op de ’17. Internationaler Krokoyama-Cup’ in Koblenz, Duitsland werd Yasnaïa Bruneel in kumite 3e bij de dames +60 kg met geboortejaar 1993-1994.

Zij kampte in een poule met 17 om de ereplaatsen. De eerste ronde kwam ze uit tegen een Nederlandse. Strak vechtend won ze met 4-1. In de tweede ronde ontmoette zij een Duitse elite. Ook dit gevecht won ze vooral op kracht en snelheid. Het werd 3-1. De kwartfinale was opnieuw tegen een Duitse tegenstander. Hier kwam ze helemaal op dreef en besloot met 9-1-cijfers een halve minuut voor het eindsignaal. Echter de halve finale was tegen een Nederlandse elite die toch wel een maatje te sterk was, en die eindwinnares werd in de open en in haar eigen gewichtscategorie. Nochtans aanvallend sterk begonnen moest ze uiteindelijk de duimen leggen en verloor met 0-6. Dit leverde haar een welverdiende 3e plaats op.  Na haar twee 3e plaatsen in 2009 en 2011 is dit de derde maal dat ze op dit gerenommeerd tornooi een trofee in ontvangst mag nemen.

Later op de avond vocht ze ook nog in de open categorie met geboortejaar 1993-1994. Daar waren ze met 28 verdeeld over vier poules. In de eerste ronde vrijgesteld mocht ze onmiddellijk naar de tweede ronde waar ze opnieuw het meisje uit Nederland ontmoette waar ze ’s namiddags haar eerste gevecht van had gewonnen. Het ging nu wat moeilijker maar ze besloot toch met het kleinste winstverschil 0-1. De kwartfinale was een kamp tegen een Zwitserse. Sterk begonnen en al snel op voorsprong met onder meer een flitsende beentechniek stond het al vlug op een 0-4-voorsprong voor Yasnaïa. En toen ging het licht uit; niets lukte nog. Was het de vermoeidheid -dit was al haar zesde gevecht die dag-, het late uur -het was ondertussen al halfacht ’s avonds-, of iets anders, het maakte niet uit. Ze verloor de kamp alsnog met 6-4 en werd zo 5e. Niettemin was het al bij al een geslaagde dag en meteen haar laatste deelname aan dit tornooi. Het is immers enkel toegankelijk voor jongeren tot en met het jaar waarin ze 19 worden.

Ook Kyra Bruneel was geselecteerd. Zij vocht met 19 bij de meisjes -59 kg met geboortejaar 1995-1996. De eerste ronde was ze doorgeloot. Tijdens de tweede ronde tegen een Luxemburgse stond ze de ganse wedstrijd achter. Een paar seconden voor het eindsignaal slaagde ze er echter in een driepunter te scoren en bracht de stand alsnog op 3-4-winst. In de kwartfinale ontmoette ze een Nederlandse elitekarateka. Dat deed haar zelfvertrouwen wankelen en verloor bijgevolg met 5-0. Dit leverde haar toch nog een 5e plaats op. Ook Kyra nam deel in de open categorie met geboortejaar 1995-1996 met meer dan 30 deelnemers verdeeld over twee poules. Haar tegenstander in de eerste ronde gaf forfait wegens een blessure eerder op de dag opgelopen en haar tegenstander in de tweede ronde kwam niet opdagen, dus kampte ze onmiddellijk in de kwartfinale tegen een meisje uit Zwitserland, de latere eindwinnares zou blijken. Het werd een hard gevecht met meerdere contacten aan beide zijden. De scores waren gelijkopgaand maar Kyra verloor toch met nipte 4-5-cijfers. Op de tweede plaats in de open categorie eindigde haar Nederlandse tegenstander uit de kwartfinale van haar eigen gewichtscategorie. Ze haalde wel niet het podium maar de twee keren dat ze verloor was het van de finalisten uit de open categorie. Met een gunstigere loting had er misschien meer ingezeten.

Het werd alweer een succesvolle editie met bijna 1000 inschrijvingen uit 13 landen en 150 clubs. Meer dan de helft kwam uit Duitsland, maar er waren ook grote delegaties uit Nederland, België, Zwitserland en Luxemburg. Opvallend is dat onze Franstalige landgenoten met hun selectie als eerste eindigden met niet minder dan 5 eerste plaatsen, 2 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen. Van de tien geselecteerden door de Vlaamse Karate Federatie was Yasnaïa de enige die het podium haalde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s