Jolien 1e Dan en Yasnaïa 2e Dan

Op zondag 6 mei waren er in het ‘Blosocentrum Julien Saelens’ in Assebroek bij Brugge examens Dangraden. Jolien Van Poecke behaalde er haar 1e Dan en mag vanaf nu een zwarte gordel dragen. Na Yasnaïa Bruneel in 2010 en Kyra Bruneel in 2011 is Jolien nu de derde op rij van onze club die hun Shodangraad behaalden. Yasnaïa nam dit jaar ook deel bij de groep voor 2e Dan. Ze slaagde eveneens en behaalde haar Nidangraad. Een dikke proficiat aan beiden is zeker op zijn plaats, want dit was zeker geen eenvoudige klus om te klaren en werd voorafgegaan door ontelbare uren trainen.

Er waren 21 inschrijvingen in de groep 1e Dan -45j. Daarvan zijn er slechts 7 geslaagd. Enkelen waren gekwetst waaronder ook Johanna Van den Broeck. Van Okinawa kwai nam ook Kimberley Claus deel en zij is enkel geslaagd in het onderdeel ‘Kihon‘. Beiden wensen we goeie moed toe. Wat nu niet ging zal zeker en vast een volgende keer wel lukken. In de groep 1e Dan +45j. waren er 6 inschrijvingen en is er niemand geslaagd. Voor 2e Dan -45j. waren er 6 kandidaten en is er maar één karateka niet door. Van de 3 deelnemers voor 2e Dan is er één karateka wel door.

Tot slot waren er in de namiddag nog drie kandidaten voor 3e Dan waarvan twee zijn geslaagd. Eén karateka voor 4e Dan die ook haar graad behaalde en twee kandidaten voor 5e Dan waarvan één geslaagd. Dit komt er op neer dat van de 42 ingeschrevenen er 17 geslaagden zijn. Dit is zo’n 40%, wat toch wel een hoog slaagpercentage is in vergelijking met de vorige edities.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s