Mooie prestaties op de Beker van Veerle

Vorige zondag werd Yasnaïa Bruneel 7e in de reeks dames +16 jaar met 24 deelnemers verdeeld over drie poules. Kyra Bruneel verloor weliswaar in de eerste ronde, maar mocht toch driemaal herkansen in de reeks meisjes van 14 j. t/m 15 j. met 20 deelnemers eveneens verdeeld over drie poules.

Yasnaïa startte onmiddellijk met een nipte 1-2-winst tegen de Vlaams kampioen kata 2010. Zij haalde het door een krachtige uitvoering van de kata Jion. In de tweede ronde voerde ze een mooie Bassai Dai uit en won met 0-3. Dit is ook de hogere kata waarmee ze haar zwarte gordel behaalde. In de derde ronde ontmoette ze de latere eindwinnares, tevens lid van de kata-elite van de Nederlandse Antilliaanse Karate Do Bond. Die was een maatje te sterk en Yasnaïa verloor met 0-3. De kata die ze liep was Enpi. In de herkansing ontmoette ze opnieuw haar tegenstander uit de eerste ronde, maar ditmaal moest ze de duimen leggen en verloor ze met 3-0. Het was ook de eerste keer dat ze de kata Nijushiho Sho uitvoerde op een tornooi. Een 7e plaats werd haar verdienste.

Kyra verloor onmiddellijk met 2-1 van een Nederlands meisje. Vrijgesteld in de eerste herkansing ontmoette ze in de tweede herkansing opnieuw een Nederlandse en nu won ze  overtuigend met 0-3. De derde herkansing kwam ze opnieuw uit tegen haar tegenstander uit de eerste ronde. Ze verloor met 3-0. Haar uitgevoerde kata’s waren achtereenvolgens Heian Nidan, Heian Jondan en Heian Godan.

Uniek aan de Beker van Veerle is het wedstrijdsysteem dat het mogelijk maakt dat iedereen kan herkansen, en niet alleen de verliezers van de finalisten. Daardoor komt het dat je tweemaal dezelfde tegenstander kunt ontmoeten. Het zorgt er ook voor dat je altijd minimum twee kata’s kunt lopen.

Deze editie was een groot succes met vooral de aanwezigheid van een grote delegatie Nederlanders van hoog niveau. In totaal waren er een 250-tal inschrijvingen wat er voor zorgde dat het tornooi pas om negen uur ’s avonds werd afgesloten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s