Op het BK survivalrun wordt Jens vicekampioen

Op het ’16e Belgisch Kampioenschap Survivalrun’ in Moerwege (Adegem) op zondag 21 november werd Jens Van Poucke Belgisch vicekampioen bij de jeugd tussen 15 en 17.

Hij was ingeschreven voor de halve run van 10 km. Zijn tijd bedroeg 1 uur 10 minuten en 30 seconden. De Belgisch kampioen was amper 3 minuten sneller dan Jens. Zij liepen met 12 en de laatste deed er bijna 2 uur over.

Survivalrun is een zware en veelzijdige vorm van duursport. Een groeiende sporttak, waarbij het langeafstandlopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende zware hindernissen, die het uiterste vragen van de deelnemers. Niet alleen wordt een aanzienlijke krachtinspanning verwacht van de atleten, ook souplesse en techniek spelen een bepalende rol. “Survivalrun is lopen door velden en grachten, touwhindernissen overwinnen, boogschieten, boomstamlopen…” Zoals men verder op de affiche kon lezen: ” Grensverleggend, gevarieerd en fun verzekerd!!!”

Dit kampioenschap werd voor de 16e maal georganiseerd door Club Meetjesland en haalt elk jaar meer dan 600 deelnemers. Wil je er meer over weten, klik dan op de volgende link: www.survivalrun-meetjesland.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s