Onze club haalt drie op vier op Heijoshin Cup

Voorbije zondag haalden in de discipline kumite drie van onze karateka’s een podiumplaats op de Heijoshin Cup 2010 in Olen. Kyra en Yasnaïa Bruneel werden beiden tweede en Veli Kucukkaya werd derde.

Kyra was de eerste ronde doorgeloot in een poule met 11 bij de open categorie kadetten meisjes. In de kwartfinale stond zij halverwege de wedstrijd voor met 0-4. Toen maakte ze een licht contact op de onderkaak van haar tegenstander. Wegens hevige nekpijn gaf die op en moest worden afgevoerd. Bleek later dat het meisje al met een nekblessure aan het tornooi was begonnen, wat eigenlijk niet verantwoord was. In de halve finale moest Kyra alles uit de kast halen om de winst af te dwingen. Dat lukte en zij won met 5-4. Echter in de finale moest ze de duimen leggen tegen de heersende Nederlandse vicekampioen bij de kadetten plus-categorie en verloor ze met 4-0-cijfers. Zo werd ze toch nog knap 2e.

Net zoals op de Beker van Lochristi moest Yasnaïa kampen bij de junioren meisjes open volgens het systeem Round Robin (iedereen tegen elkaar). Tevens waren twee van de drie tegenstanders dezelfde. In de eerste partij klopte ze nu wel het meisje waarvan ze in Lochristi verloor met 3-4. Ze won met 2-1. De tweede wedstrijd was na iets meer dan de helft van de tijd afgelopen met 10-0-winst in het voordeel van Yasnaïa. Dat meisje had ze toen ook al verslaan met 6-0. De laatste kamp lag een stuk moeilijker. Haar tegenstander was net als zijzelf een elitekarateka -én een goede vriendin- die heel wat trofeeën op haar palmares heeft, waaronder meervoudig Belgisch kampioen en een vijfde plaats op een Europees kampioenschap. Beiden vochten hard en fair en gingen er voor, maar het was uiteindelijk Yasnaïa die verloor met 2-5. Twee gewonnen wedstrijden waren voldoende voor een mooie 2e plaats.

Veli en Hasan Battal kwamen uit met 12 bij de senioren heren open. Veli won met onder meer enkele mooie beentechnieken nipt de eerste ronde met 5-6. Hij schoof onmiddellijk door naar de halve finale, want zijn tegenstander in de kwartfinale was afwezig. Daar verloor hij van een karateka uit de Vlaamse elite met 2-9. Hasan was de eerste ronde vrijgesteld. De kwartfinale won hij met 3-1 van een Nederlander. In de halve finale ging hij onderuit met zware 10-0-verliescijfers van eveneens een elitekarateka met een torenhoog palmares. Eigen aan dit tornooi was dat er geen herkansingen waren, en dat enkel de verliezers  in de halve finale van de finalisten nog mochten kampen om één 3e plaats. Zo kwam het dat Veli en Hasan onder elkaar moesten uitvechten wie 3e zou worden. Het werd uiteindelijk Veli die de partij won met 5-1. Veli werd 3e en Hasan, eveneens verdiend, werd 4e. 

Het was al twee jaar geleden dat dit eerder kleine tornooi plaatsvond. Er waren zo’n 300 kampers uit voornamelijk Vlaanderen en enkele uit Nederland. Het ging voor de eerste maal door in de sporthal van en in Onze-Lieve-Vrouw-Olen en werd georganiseerd door Heijoshin Dojo uit Westerlo en Viersel. Zij beoefenen de Okinawa Goju Ryu-stijl en zijn lid van de Vlaamse Karate Federatie unistijl, de tegenhanger van onze eigen multistijl.

Zo kwam er voor onze wedstrijdkarateka’s een einde aan de eerste helft van het seizoen. Sommigen onder hen draaiden niet minder dan acht tornooien op negen weekends en zijn dringend aan rust toe. Met zijn allen haalden ze 25 podiumplaatsen en daar zijn we als club fier op. Een welgemeende proficiat aan iedereen en we maken afspraak op 23 januari 2011 op de Beker van Veerle voor het vervolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s