Kyra wordt derde op Belgian Open

Bij de kadetten meisjes -54 kg op de ‘5th International Belgian Open’ behaalde Kyra Bruneel gisteren in Leuven de bronzen medaille.

In een poule met 13 moest ze al in de eerste ronde kampen tegen een Nederlandse elitekarateka, die later eindwinnares werd. Ze vocht kranig, maar verloor toch met 4-2. De eerste herkansing kwam ze uit tegen een meisje uit het Luxemburgs nationaal team. Zij kwam echter niet opdagen wegens een blessure en Kyra mocht naar de tweede en laatste herkansing. Daar ontmoette ze een Duitse. Het ging een ganse tijd gelijkopgaand, maar uiteindelijk was het Kyra die de kamp naar zich toe trok en overtuigend besloot met 5-3-winstcijfers. De bronzen plak werd haar bezit. Van de vijf edities van dit internationaal kumitetornooi slaagde Kyra er in om al driemaal een podiumplaats te veroveren, éénmaal tweede en tweemaal derde.

Een tweede deelnemer van onze club was Yasnaïa Bruneel. Zij was de eerste ronde vrijgesteld. In de 1/8e finale kwam ze uit tegen een karateka uit Groot-Brittanië. Die was een maatje te sterk en Yasnaïa verloor met 2-6. Haar tegenstander haalde de finale en herkansingen dienden zich aan. De eerste herkansing moest ze tegen een Nederlandse elitekarateka vechten. Yasnaïa zat goed in de wedstrijd en won met het kleinste verschil. Het werd 0-1. De tweede herkansing was tegen een meisje uit Frankrijk. Er was voortdurend het gevoel dat het zou lukken, maar ze verloor toch met 0-2. Zo werd Yasnaïa al bij al verdiend 7e . Zij waren met 19 kampers bij de junioren meisjes +59 kg.

Jens Van Poucke trad aan bij de junioren jongens -76 kg in een poule met 17. De eerste ronde won hij na een sterk gevecht met 2-1 van een Nederlander. In de 1/8e finale kwam hij uit tegen een jongen uit Wallonië. Tot drie seconden voor het eindsignaal stond Jens voor met 0-1. Dan gaf hij het uit handen en verloor alsnog met 3-1 na een geslaagde veegbeweging afgewerkt met een stoot naar de buik. Meteen was zijn tornooi ten einde, want hij mocht niet herkansen.

Ten slotte was er nog Veli Kucukkaya die bij de senioren -67 kg moest kampen in een poule met niet minder dan 28 karateka’s. Vrijgeloot in de eerste ronde kwam hij in de 1/8e finale uit tegen een Schot. Hij verloor zijn wedstrijd met 5-3 en haalde ook geen herkansingen.

Op deze jubileumeditie waren er meer dan 600 inschrijvingen. Dit groot internationaal kumitetornooi van hoog niveau wordt stilaan een gevestigde waarde in de wedstrijdkaratewereld. Er waren heel wat deelnemers uit onze buurlanden, maar ook uit Groot-Brittanië, Denemarken, Portugal tot zelfs Letland en Andorra. Dit tornooi ging door in de Sportoase in Leuven en werd ingericht door de Belgische Karate Federatie in een organisatie van karateclub Samoerai Leuven. Deze club uit de Wado ryu-stijl is reeds actief sedert 1970 en viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s