Zilver voor Justine, brons voor Yasnaïa

Vandaag werd er voor de eerste maal een katatornooi voor karateka’s uit West- en Oost-Vlaanderen georganiseerd in de gemeentelijke sporthal van Oostkamp. Justine De Deurwaerder werd er 2e bij de pupillen meisjes. Yasnaïa Bruneel werd 3e bij de +16-jarigen dames.

Justine won achtereenvolgens de kwartfinale en halve finale met ‘Heian shodan’. De finale was een kopie van deze op de provinciale kampioenschappen enkele weken geleden; zelfde tegenstander en opnieuw verlies voor Justine met de kata ‘Heian shodan’. Een zilveren medaille was haar verdiende beloning. Zij trad aan in een poule met zes.

In een categorie met vier kampte Yasnaïa volgens het systeem Round Robin (iedereen tegen elkaar). Haar eerste wedstrijd won ze met 3-0 met de kata ‘Jion’. De tweede wedstrijd waarin ze ‘Empi’ naar voor bracht verloor ze met 0-3. In de derde wedstrijd voerde ze de kata ‘Bassai-dai’ uit. Ze verloor nipt met 1-2. Dit leverde haar de 3e plaats op.

Onze andere deelnemers waren Samet Bulduk, Szymon Dabrowski, Özkan Sari en Kyra Bruneel. Zij verloren allen in de eerste ronde. Enkel Kyra mocht herkansen, maar verloor opnieuw.

Er waren een 55-tal ingeschrevenen op deze ‘1e Beker van Oostkamp’. Dit, door karateclub De Valkaart goed georganiseerde katatornooi, is zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s