Simon en Stefaan halen brons op Open Vlaams Kampioenschap semi-contact kickboxing

Diezelfde zondag, op 24 oktober, waren er naast Kyra en Yasnaïa in Sittard ook kampers van onze club aanwezig op het Open Vlaams Kampioenschap semi-contact kickboxing. Simon en Stefaan Van Damme behaalden beiden brons in de categorie senioren +84 kg.

Zij vochten volgens het systeem Round Robin (allen tegen elkaar) in een poule met 4. Simon won zijn eerste ronde met 5-3, maar verloor in de tweede ronde met 6-2. Stefaan verloor beide rondes telkens met 5-0. Normaal moesten ze in de derde ronde tegen elkaar kampen, maar doordat ze sowieso beiden 3e waren, ging dit niet meer door.

Bij het semi-contact kickboxing draait het allemaal om snelheid en het juist uitvoeren van de verschillende technieken, zoals in de karate trouwens. Maar hier is er sprake van contact maar op de juiste manier. Op wedstrijd is het de bedoeling om een punt te scoren bij je tegenstander en dit met een correcte trap of stoot naar het lichaam of het hoofd. Een gevecht duurt tweemaal twee minuten volgens de regels van de World Association of Kickboxing Organisations. Naast de hand-, voet-, scheenbeen- en mondbescherming dragen alle kampers ook hoofdbescherming. 

Dit kampioenschap werd georganiseerd door de sportschool Contact Kickboxing Oostakker en ging door in sporthal ‘Wolfput’ in Oostakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s