Acht podiumplaatsen op de Beker van Lochristi

Op de ‘Beker van Lochristi’ die gisteren plaatsvond behaalde onze club acht podiumplaatsen; één in kata en zeven in kumite.

Jens van Poucke mocht als enige tweemaal het podium bestijgen. Hij werd in beide disciplines 3e. In kata haalde hij, bij de +16-jarigen heren vanaf 7e kyu, winst in de kwartfinale, gevolgd door verlies in de halve finale en daarna opnieuw winst in zijn herkansing. In kumite, bij de junioren jongens +categorie, wint hij eerst de kwartfinale met 3-1. Daarop verliest hij zijn halve finale van een Nederlander met 3-4. Doordat hij kampte in een kleine poule met zes werd hij automatisch 3e.

Kimberley Claus haalde als enige een finale. Bij de senioren dames open, in een poule met vijf, wint ze haar halve finale met 2-5. Zij scoorde tweemaal met een mooi afgewerkte beentechniek. In de finale verloor ze echter met zware 1-10-cijfers.

Nog vijf karateka’s werden ook 3e in de discipline kumite. Het zijn Szymon Dabrowski bij de miniemen jongens -categorie, Kyra Bruneel bij de kadetten meisjes -categorie, Yasnaïa Bruneel bij de junioren meisjes -categorie, Simon Van Damme bij de senioren heren 7e t/m 2e kyu +categorie en Veli Kucukkaya bij de senioren heren 1e kyu en Dan-graden -categorie.

In de eerste ronde in een grote poule met zestien wint Szymon met 2-0. De kwartfinale was gelijk opgaand. Na 1-1-cijfers werd het 0-0 in de verlengingen. Scheidsrechters kenden hem de overwinning toe met 2 vlagjes tegen 3. De halve finale verloor hij nipt met 2-3. De herkansing won hij dan met opnieuw 0-2. Kyra kampte met acht. Haar kwartfinale verloor ze onmiddellijk met 8-4 van de eindwinnaar. In de herkansing vocht ze hard terug en won met overtuigende 8-1-cijfers. In een Round Robin (allen tegen elkaar) kon Yasnaïa driemaal vechten. Haar eerste kamp verloor ze met het kleinste verschil met 3-4. In de tweede wedstrijd creëerde ze geen enkele kans en verloor met 8-0. Uiteindelijk won ze het laatste gevecht met 6-0 door twee trappen naar het hoofd. Ook in een kleine poule met vijf verloor Simon zijn halve finale. De herkansing won hij met 0-1. Veli kampte ook volgens het systeem Round Robin. Hij verloor alledrie zijn wedstrijden met achtereenvolgens 1-5, 0-9 en 0-3.

Vier clubleden verlieten het tornooi met lege handen. Justine De Deurwaerder en Özkan Sari wonnen weliswaar hun eerste ronde in kata, maar verloren daarna. Eveneens in kata verloor Samet Bulduk onmiddellijk. Zij mochten alledrie niet herkansen. Stefaan Van Damme mocht in kumite na 3-1-verlies wel herkansen, maar verloor opnieuw met 1-2.

Szymon, Kyra en Yasnaïa namen ook nog deel aan de discipline kata, maar haalden niet het podium. Kyra won ’s morgens haar eerste ronde van dezelfde tegenstander waar ze ’s namiddags zou van verliezen in kumite, maar raakte niet verder. Szymon en Yasnaïa verloren onmiddellijk. Geen van drie mocht herkansen.

We haalden al betere resultaten, maar dit is bijlange niet slecht. Het was dan ook niet makkelijk op dit tornooi waar bijna alle goede Vlaamse karateka’s aan deelnamen. Zij werden nog aangevuld met delegaties uit Nederland en Wallonië. Het vond plaats in de sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare en werd georganiseerd door Kenshikan Lochristi in samenwerking met Kenshikan Sint-Amandsberg en Kenshikan Merelbeke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s