Eerste deelname op Nederlandse bodem

Voorbije zondag namen Kyra en Yasnaïa Bruneel voor de eerste maal deel aan een tornooi in Nederland: de ‘4e Internationale Karate Cup Sittard’. Zij haalden wel geen trofee, maar hielden er wel een goed gevoel aan over.

Kyra trad aan in de klasse kadetten meisjes t/m 53 kg. Zij waren met 15 kampers. In de eerste ronde won ze met 3-8 . Het was al een tijdje geleden dat ze nog zo’n hoge score haalde. Alhoewel ze zeer aanvallend vocht in de kwartfinale lukte er niets en verloor ze met 0-1. Haar beide tegenstanders waren Nederlanders.

Yasnaïa kwam in de categorie junioren meisjes open in een poule met 14 opnieuw uit tegen de Nederlandse waarvan ze had verloren in Pilsen in de halve finale. Deze maal was het Yasnaïa die won, weliswaar door diskwalificatie van haar tegenstander na vier contacten.  Blijkbaar heeft  het Nederlandse meisje een probleem, want ze verloor ook al de finale in Pilsen op dezelfde manier. Net zoals bij Kyra lukte er bij Yasnaïa ondanks hard vechten in de kwartfinale tegen nog een Nederlandse ook niets en verloor ze met 0-4.

Zo wonnnen ze beiden toch één wedstrijd op dit tornooi van alweer een hoogstaand niveau. Er waren bijna 500 inschrijvingen met deelnemers uit de Beneluxlanden, Frankrijk en Zwitserland. Dit was alvast een goede voorbereiding in de aanloop naar het ‘International Belgian Open’ op 14 november.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s