Bronzen plak voor Yasnaïa in Tsjechië

Op de ’11th International Karate Cup Open’ in Pilsen, Tsjechië werd Yasnaïa Bruneel 3e in de categorie junioren meisjes +59 kg.

Zij moest vorige zondag in de Lokomotiva Sports Hall kampen in een poule met 11 deelnemers. De eerste ronde won ze met 2-0 van een Tsjechische. In de kwartfinale won ze, na verlengingen, met een zuinige 1-0 van een meisje uit Slovakije. In de halve finale kwam ze uit tegen een Nederlandse elitekarateka met een indrukwekkend palmares. Ze slaagde er lang in om de 0-0 op het scorebord te houden, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen en verloor met 1-3. Op naar de herkansing die ze na een spannende wedstrijd tegen opnieuw een Tsjechisch meisje won. Het werd 2-0 en het brons was binnen.  Een verdiende overwinning zoals één van de coaches zei…

Tegelijkertijd vocht Jens Van Poucke bij de junioren jongens -76 kg in een poule met 14. In de eerste ronde klaarde hij de klus in een handomdraai. Na 55 seconden stond het 8-0 tegen een jongen uit Tsjechië. De kwartfinale, eveneens tegen een Tsjech, verliep iets moeilijker, maar toch won hij met 1-0. In de halve finale kon het lang beide kanten uit, maar moest hij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in een jongen van het Australische nationale team. Hij verloor met 2-1. In de daaropvolgende herkansing liep het dan volledig uit de hand. Eerst liep Jens een blessure aan de wenkbrauw op. Daarna sloeg hij, onvrijwillig weliswaar, zijn tegenstander een bloedneus. De strafpunten stapelden zich op en Jens verloor met 5-1. Net als vorig jaar op dit tornooi werd hij opnieuw 5e. Jammer, want er had meer ingezeten.

Al op de zaterdag had Kyra Bruneel bij de kadetten meisjes -54 kg gevochten. Zij was in een poule met 18 kampers uitgeloot tegen een meisje uit Oostenrijk. Zoals vorig weekend verloor ze met 0-2. Het is voor Kyra blijkbaar toch even wennen aan de overgang naar de kadetten.

Het was vrijdagmorgen vijf uur toen de ingehuurde bus van de Vlaamse Karate Federatie multistijl uit Dendermonde vertrok naar het verre Pilsen. Met nog opstapplaatsen in Wommelgem en Beringen werden er 22 deelnemende eliteatleten samen met coaches, scheidsrechters, bestuursleden, supporters en een fotograaf opgepikt. Het eindresultaat -9 podiumplaatsen- mag er best wezen. Lene Vrijsen (Tay no sen Hasselt) werd 1e bij de senioren dames +68 kg. Daarnaast werden er nog twee zilveren en zes bronzen medailles behaald. Eén daarvan was er voor kumite per ploeg bij de senioren dames. Leuk om weten was dat de ploeg was samengesteld uit twee Vlaamse en één Waalse karateka. Een puur Belgische overwinning dus…

Met meer dan 900 deelnemers uit 20 landen, waaronder een 400-tal Tsjechen en verder grote delegaties uit Slovakijke, Polen, Nederland, Luxemburg en Australië is het een puike prestatie van onze elites. Aan allen, winnaars én verliezers, welgemeende felicitaties. Doe zo voort! 

Foto’s kun je terugvinden op  http://picasaweb.google.com/karatefotos/Pilzen2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s