Jens triomfeert in Eeklo

In de stedelijke sporthal van Eeklo ging op zondag 26 september voor de 30e maal het ‘Tornooi van Eeklo’ door. Jens Van Poucke werd er eerste in de discipline kumite bij de heren met bruine gordels geboren in 1992 of vroeger. Daarnaast ontving hij ook nog een reward die werd uitgereikt aan de meest sportieve en verdienstelijke kamper van dit tornooi.

De organiserende club was Karateclub Goshinkai Eeklo. Zij zijn lid van de Japan Karate Association Vlaanderen, op haar beurt lid van de Vlaamse Karate Federatie unistijl. Het grootste verschil op wedstrijden is dan ook het puntensysteem. Zij kampen volgens het traditionele Ippon shobu. De gevechten duren maar één minuut en de loting is volgens het poulesysteem Round Robin (allen tegen elkaar). Dit kwam er op neer dat Jens in een poule met 8, niet minder dan zeven maal heeft moeten kampen. Hij won ze allemaal! Daarvoor heeft hij ook enkele karateka’s van de nationale JKA-elite moeten verslaan. Voor de eerste maal op deze jubileumeditie waren er ook deelnemers uit Wallonië.

Op het einde van de prijsuitreiking ontving hij ook nog een kristallen trofee voor zijn sportief en verdienstelijk gedrag tijdens de kampen. Deze beker werd uitgereikt ter nagedachtenis van Xenia Goderis, een getalenteerde karateka. Zij overleed in 2007 op 20-jarige leeftijd na een verkeersongeval met haar bromfiets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s