Op de Lion Cup winnen Yasnaïa en Jens elk één wedstrijd

Gisteren vond de ‘3th Lion Cup’ plaats in Strassen, Groothertogdom Luxemburg. Onze drie kampers hebben hard gevochten, maar konden dit niet verzilveren.

Bij Yasnaïa Bruneel leverde dit wel een 5e plaats op. Bij de junioren meisjes -61 kg was zij de eerste ronde vrijgesteld. In de daaropvolgende kwartfinale verloor ze haar eerste gevecht van het nieuwe seizoen met 9-3 van een meisje van het Luxemburgse National Team. Zij mocht echter herkansen tegen een Oostenrijkse. Zij herpakte zich en won met een 2-8-score. In de tweede herkansing voor de derde plaats verloor ze met 1-3 van een Franse tegenstander.

Jens Van Poucke ontmoette in de eerste ronde bij de junioren jongens +70 kg een kamper uit Oekraïne. Na vier harde contacten op het gezicht werd hij uitgesloten en won Jens met 3-8.  In de kwartfinale tegen een jongen uit Frankrijk stond het bij het eindsignaal 3-3. In de verlenging verloor hij ten slotte met 1-3.

Eerder in de namiddag was Kyra Bruneel de eerste karateka van Okinawa kwai die de tatami mocht betreden. Zij maakte pas onlangs de overstap van de miniemen. Zo was het haar eerste wedstrijd bij de kadetten meisjes -53 kg. Vrijgesteld in de eerste ronde trad ze onmiddellijk aan in de tweede ronde. Ook zij moest het opnemen tegen een meisje van de Oekraïense elite. Zij hield goed stand maar verloor toch met 2-0-cijfers. Net als Jens mocht zij niet herkansen.

Van de 22 deelnemende elitekarateka’s haalden er slechts drie het podium. Drie bronzen medailles was hun deel.

Dit was een internationaal tornooi die dit jaar een deelnemersveld van hoog niveau uit meerdere landen kon voorleggen. In totaal waren er bijna 700 inschrijvingen uit 15 landen, waaronder grote delegaties uit o.a. Oekraïne, Portugal, Oostenrijk en de buurlanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s