Week van de Laarnse sportclubs op gang geschoten

Afgelopen vrijdagavond werd voor de 15e maal de week van de Laarnse sportclubs op gang geschoten. Daaraan gekoppeld was er de officiële opening van het BMX-parcours in het sportcentrum Veldmeers. Het waren niet minder dan ex-wereldkampioenen wielrennen Albert Van Damme en Etienne De Wilde die het lint mochten doorknippen.

Ondertussen gaf onze club met een 30-tal karateka’s initiatie op het beachvolleybalterrein en bereidden ze een demonstratie voor. Na de recreatieve tombolajogging op de Finse looppiste volgde de prijsuitreiking met als gastheer ex-profvoetballer Gilles Van Binst en demonstraties van enkele lokale sportclubs waaronder Okinawa kwai. Onder leiding van Peter Van de Wiele werd er een demo zelfverdediging met behulp van een paraplu of wandelstok gegeven. Het was een waar succesnummer gezien de vele felicitaties en positieve reacties uit verschillende hoeken.

Naast onze club waren er ook nog initiaties BMX-fietsen, mini-basket, rolstoelbasket, judo, klimmen, voetbal enz. en demonstraties dans, turnen, atletiek en BMX-fietsen. Mede dank zij het droge weer had de avond veel bijval met een pak meer deelnemers dan vorig jaar.

’s Anderendaags gaven we opnieuw initiatie samen met Budo Gent, maar dan op het Sint-Baafsplein in Gent in een organisatie van ‘Sportief Gent’ . Deze keer waren het Kimberley Claus en Jolien Van Poecke die een demonstratie mochten geven op het podium. Zij toonden een kort overzicht van wat karate zoal inhoudt. 

Deze promotie-activiteiten van onze club op vrijdag en zaterdag verliepen onder begeleiding van onze jeugdsportcoördinator Sibylle Van Renterghem.

De ‘Week van de Sportclub’ loopt nog tot 19 september en wordt afgesloten met een sportmarkt op de Scheldekaaien in Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s