Okinawa kwai sluit seizoen af met overwinning door Yasnaïa op 3 Borders Open in Kelmis

De dag erna, op zondag 2 mei, stonden we alweer op de tatami op de ‘2th International 3 Borders Open’ in Kelmis. Dit is een tornooi georganiseerd door Karate Dojo Calaminia, een club die is aangesloten bij de Ligue Francophone de Karate de Belgique en de World Union of Karate-Do Federations. Andere federatie, dus kregen we een totaal ander wedstrijdverloop, reglementen en arbitrage te zien.

Laten die nu net wel veel strenger optreden dan wat we gewoon zijn. Bij de -18-jarigen wordt skin-touch-contact op het gezicht onmiddellijk bestraft, evengoed met vuist- als met beentechnieken. Uitsluiting volgt al na drie contacten. Bij het eerste gewoon contact op het gezicht wordt er direct uitgesloten. Dit beleid heeft als gevolg dat er praktisch alleen gescoord wordt op het lichaam, en dat quasi uitsluitend met vuisttechnieken. Bij beentechnieken worden er haast nooit punten toegekend. We zagen dan ook dat er over het ganse tornooi geen enkele karateka een blessure opliep en de dokter en verplegers werkloos bleven.

En jawel, drie rondes hard vechten leverde de eindoverwinning op voor Yasnaïa Bruneel in de categorie meisjes 15-17 jaar open. Zij versloeg achtereenvolgens een Nederlandse landskampioen met 3-2, een Waals meisje met 2-1 en in de finale opnieuw een Nederlands meisje met 4-2. Het is het tweede jaar op rij dat zij deze trofee aan haar palmares mag toevoegen.

Kyra Bruneel was onze tweede deelnemer. Zij trad aan bij de meisjes 12-14 jaar in de -50kg-klasse. In de eerste ronde bleek haar tegenstander niet op te dagen. De tweede ronde verloor ze met 2-6 van de latere winnares. In de herkansing gaf haar tegenstander forfait. Zo werd Kyra 3e, maar zonder overwinning.

Daarmee kwam het wedstrijdseizoen van onze club ten einde. Er kan nu wat uitgebold worden op de trainingen en onze jeugd kan zich stilletjesaan beginnen voor te bereiden op de schoolexamens. Dit is ten slotte nog altijd het belangrijkste. Karate is en blijft maar een hobby..!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s