Kyra en Yasnaïa slepen samen met Okinawa kwai drie nominaties in de wacht op Gentse sportawards

In een bomvolle Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis werden op vrijdag 7 mei heel wat verdienstelijke sporters in de bloemetjes gezet. We waren present op de Sportawards 2009 van onze Arteveldestad.

We hadden drie genomineerden. Eerst en vooral was er onze eigen karateclub Okinawa kwai voor ‘De meest verdienstelijke Gentse sportvereniging op het vlak van jeugd-, senioren- of mindervalidensport’. Dan waren er Kyra en Yasnaïa Bruneel in de categorie ‘De meest beloftevolle Gentse jongere op sportief vlak tot en met 17 jaar’. De uiteindelijke laureaten werden Royal Ghent Swimming Club (zwemmen) voor hun bijzondere aandacht voor zwemmers met een verstandelijke handicap en Jente Bonnarens (fitnessaerobics, sportaerobics, streetdance en hiphop) van F&O Gent die maar liefst zeven gouden medailles, waarvan drie Belgische en één Europese, binnenhaalde.

Tussendoor werden door de Schepen van Sport, Christophe Peeters, de regionale en Belgische kampioenen van het afgelopen jaar gelauwerd. Bij de regionale kampioenen hadden we Kyra en Yasnaïa die beiden provinciaal en Vlaams kampioen werden en Hasan Battal die provinciaal kampioen werd. Bij de Belgische kampioenen was er Yasnaïa die het eremetaal in ontvangst mocht nemen.

Verder werd de klimschool Bleau met hun project ‘Iedereen de hoogte in’ bekroond als ‘Het meest verdienstelijke sportproject’. De titel van ‘De meest verdienstelijke sportprestatie’ ging naar Tom Goegebuer (gewichtheffen/powerliften) die vorig jaar Europees kampioen werd. John Leten (schermen), de deken van de Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiels, werd verkozen tot ‘Sportambassadeur van de Stad Gent’ voor het komende jaar. Hij was in zijn jeugd een begenadigd schermer.  Sinds 1980 is hij actief als bestuurder bij de Sint-Michielsgilde. Hij is ook de bezieler van de Challenge Yves Brasseur, een wereldbekertornooi sabel voor dames dat jaarlijks in Gent wordt georganiseerd. Hij ontving de trofee uit handen van Cédric Van Branteghem (atletiek, lange sprint), uittredend ambassadeur. Een feestelijke inhuldiging was er voor Jean-Pierre Bauwens junior (boksen) die onlangs de titel van wereldkampioen bij de jeugd veroverde. Tot slot ontvingen vier personen ‘De trofee van de vrijwilliger’ voor hun jarenlange belangeloze inzet in de sport.

Een mooie bekroning voor alle gemotiveerde atleten die een gans jaar hard werken om de sportieve uitstraling van onze stad te bevorderen. Het is dan ook aan hen te danken -samen met de moderne sportinfrastructuur- dat Gent in 2011 als ‘Sporthoofdstad van Vlaanderen’ zal mogen fungeren.

De avond werd besloten met een uitgebreide receptie. We maakten alvast afspraak voor volgend jaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s