Yasnaïa toont progressie op Krokoyama-Cup

Gisteren waren we in Koblenz op de ’15th International Krokoyama-Cup 2010′. Onze drie deelnemende kampers in kumite behaalden geen podiumplaatsen, maar Yasnaïa Bruneel liet wel wat zien.

’s Avonds vocht zij in de open gewichtsklasse met de geboortejaren 1993-1994. Zij waren met niet minder dan 50 deelnemers om een ereplaats te bemachtigen. In de eerste ronde, tegen een Luxemburgse elite, kwam ze al gauw op voorsprong met een beentechniek. Ze gaf dit niet meer af en het eindigde op 3-0. De tweede ronde vocht ze tegen een Duits meisje. Met net hetzelfde scenario werd het 3-1. In de 1/8e finale moest ze echter de duimen leggen tegen opnieuw een Duitse. Ze verweerde zich kranig, maar verloor toch met 2-5. Zo eindigde ze bij de laatste zestien en werd 9e. Een goed resultaat, want dit is toch de zwaarste categorie die er is met enkel de besten van hun generatie.

Eerder op de dag kampte ze al in de gewichtsklasse +59kg. Zij verloor in de eerste ronde nipt met 4-5 van een Duits meisje door partijdigheid en onkunde van de scheidsrechters. Iedereen was het erover eens dat de arbitrage beneden alle peil was. Het werd nogal gezegd; sommige wedstrijden kan en mag je niet winnen.

Jens Van Poucke kon het ook niet waarmaken. Na 2-0-winst van een Nederlander in de eerste ronde, verloor hij daarna met 1-0 van een Duitse jongen. En nog voor het eindsignaal verloor Kyra Bruneel in de tweede ronde met 0-8. Haar Nederlandse tegenstander werd later eerste.

Van de 13 andere deelnemende VKF-geselecteerden werd enkel Lien Joris 3e.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s