Kort nieuws

Vorige week werden er examens afgenomen voor het behalen van 1e kyu. Johanna Van den broeck, Jens Van Poucke en Kyra Bruneel slaagden. Zij vervoegden Veli Kucukkaya, Jolien Van Poecke, Kimberley Claus en Yasnaïa Bruneel die al eerder hun 1e kyu haalden. Deze zeven karateka’s zijn zich nu aan het voorbereiden voor het examen 1e Dan graad.

Op 25 april neemt Yasnaïa het voortouw door effectief deel te nemen. Het  Shodan shiken (examen voor dangraad verhoging) gaat door in het Bloso-centrum ‘Julien Saelens’  in Assebroek bij Brugge.

De dag ervoor op zaterdag 24 april is er de zomerstage, meteen de laatste stage van dit seizoen. Voor de eerste maal wordt die georganiseerd in de Koninklijke Stallingen in de Koninginnelaan 76 in Oostende.

Eerder deze maand, op 10 april, bevinden we ons op de ‘15e International Krokoyama-Cup’ in Koblenz (Duitsland). Van onze club zullen in de discipline kumite drie karateka’s deelnemen. Onze B-belofte, Kyra, zal kampen in de categorie met geboortejaren 1995-1996 in de gewichtsklasse -54kg. De B-eliteatleet, Jens, zal er aantreden in de categorie met geboortejaren 1991-1992 in de gewichtsklasse -78kg. Ten slotte is er onze tweede B-eliteatleet, Yasnaïa, die eerst zal kampen in de categorie met geboortejaren 1993-1994 in de gewichtsklasse +59kg, en daarna in de open categorie met dezelfde geboortejaren.

Dit is één van de grootste jeugdtornooien van Europa. Vorig jaar namen 824 karateka’s uit 11 landen en 108 clubs deel. Yasnaïa behaalde toen een 3e plaats. Op het kleinere broertje, de International Junior-Cup, werd Kyra 5e. Wil je zelf eens een kijkje nemen op de site, dan klik je op www.krokoyama-cup.de.

Tot slot is er nog het nieuws dat Maksym Kalinchyk, op 22 februari in Laarne, en Ibrahim Kucuk, op 16 maart in Gent hun gele gordel behaalden .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s