Vlamingen behaalden 8 eerste plaatsen op het Belgisch kampioenschap

In kumite werden er door de Vlamingen 6 eerste plaatsen behaald. De gelukkigen waren Eline Vounckx (Samoerai Leuven) bij de miniemen meisjes -45 kg, Rayan Aziz (Samoerai Haacht) bij de kadetten jongens -52 kg, Lindsey Leynen (Zipangu Neerpelt) bij de kadetten meisjes -54 kg, Lien Joris (KCAR) bij de junioren meisjes open, Bram Vandenbroeck (Samoerai Haacht) bij de senioren heren +75 kg en Jasmine Tips (KC United Friends) bij de senioren dames +61 kg. Verder behaalden we nog 4 tweede plaatsen en 6 derde plaatsen. Zo kwam de teller op 16 te staan.

Onze Franstalige landgenoten behaalden in kumite 62 podiumplaatsen, waarvan 14 eerste, 16 tweede en 32 derde plaatsen.

Vlaanderen behaalde in kata 2 eerste plaatsen. Het waren Laura Sikorski (KCAR) bij de preminiemen meisjes en Elle Stelten (Zipangu Neerpelt) bij de miniemen meisjes. Daarnaast hadden we nog 4 tweede en 8 derde plaatsen. Het totaal kwam op 14.

In kata pakten de Franstaligen 12 eerste, 10 tweede en 19 derde plaatsen. Dat zijn er 41.

Wanneer we beide disciplines optellen eindigden de Vlamingen met 30 podiumplaatsen (8 eerste, 8 tweede en 14 derde) en de Franstaligen met 103 (26 eerste, 26 tweede en 51 derde).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s