Een 3e plaats voor Kyra op de Belgische kampioenschappen

Afgelopen weekend vonden in Namen de Belgische kampioenschappen karate plaats. ’s Zaterdags kwamen de -16-jarigen in actie, op zondag was het de beurt aan de +16-jarigen. In de voormiddag was er kata, ’s namiddags kregen we kumite te zien. Voor kata hadden we geen deelnemers. Voor kumite nam op zaterdag Kyra Bruneel deel. ’s Zondags waren Hasan Battal, Yasnaïa Bruneel, Kimberley Claus, Veli Kucukkaya, Jolien Van Poecke en Jens Van Poucke de kampers. Enkel Kyra behaalde een podiumplaats.

In de eerste ronde was zij vrijgesteld. In de kwartfinale kwam ze uit tegen de huidige Waalse kampioen. Het beloofde een mooie strijd te worden; de Vlaamse kampioen tegen de Waalse. Maar niets was minder waar. Beiden stonden de ganse wedstrijd op verdediging. Toch slaagde haar tegenstander er in om tweemaal te scoren. Drie seconden voor het eindsignaal besefte Kyra dat ze iets moest doen en scoorde met een harde vuiststoot naar de buik. Echter het was te laat en ze verloor met 2-1. Gelukkig mocht ze herkansen. Haar eerste wedstrijd, ook tegen een Waalse, won ze met het kleinste verschil. Het werd 1-2. De tweede herkansing, tegen de Waalse nummer drie, kwam ze pas goed op dreef. Ze vloog er stevig in en won met 5-0. Zo werd ze 3e van België bij de miniemen meisjes +45kg in een poule met 11.

Ook Jens kan terugblikken op een mooie reeks. In de eerste ronde stond hij er onmiddellijk en won overtuigend met 5-0. De 1/8e finale ging het iets moeizamer, maar haalde hij het toch met 4-3-winstcijfers. In de kwartfinale ontmoette hij voor de derde maal een tegenstander uit Wallonië. Maar die bleek te sterk, en hij ging onderuit met 1-6 . Hij werd ook de latere Belgische kampioen, en dus mocht Jens herkansen. De eerste kamp was tegen een Vlaming die hij al verslagen had in de finale van de Vlaamse kampioenschappen, en hij deed het opnieuw. Hij won met 5-2. In de tweede herkansing liep het mis tegen alweer een Waalse jongen en verloor hij met 2-6. Een 5e plaats bij de junioren +68kg werd zijn deel. Ze waren met 18, verdeeld over twee poules.

De anderen verging het minder goed. Yasnaïa kwam uit in een open poule van 16 kampers bij de junioren dames. Het was één van de zwaarste poules van het kampioenschap met o.a. de Europese en wereldkampioen, vice-Europees kampioen, derde en vijfde van Europa en ex-Belgische kampioenen. De eerste ronde ging ze door wegens afwezigheid van haar tegenstander. In de kwartfinale ontmoette ze de huidige Waalse kampioen. Een moeilijke tegenstander die, zou blijken, weinig controle had over haar acties en bijgevolg voortdurend contact maakte. Diskwalificatie drong zich op, maar helaas, de scheidsrechters beslisten er anders over. Ze verloor met 7-4. De volgende wedstrijd van het Waalse meisje verliep opnieuw op dezelfde manier en ze werd dan wel uitgesloten. Zo verloor Yasnaïa haar mogelijkheid op herkansing.

Jolien en Kimberley kwamen beiden uit met 10 kampers bij de senioren dames -61kg. Jolien verloor nipt met 4-3. Kimberley met 0-6. Ook zij hadden geen herkansing. We kregen hetzelfde verhaal bij Hasan en Veli. Hasan, bij de senioren heren +75kg, verloor zijn wedstrijd met 4-1. Ook Veli, bij de senioren heren -67kg, verloor met 6-1. Allevier hun tegenstanders kwamen uit Wallonië.

Leuk was het debuut van Yasnaïa als coach. ’s Zaterdags zat ze bij twee miniemen jongens van Voris Schoten op de coachstoel om hen gedurende hun wedstrijden te begeleiden. Zij behaalden jammer genoeg geen podiumplaats. Quinten Vanderheyden verloor in de eerste ronde, maar Maarten Wegner werd toch nog 5e.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s