Belg wordt Europees kampioen in kata

Op 5, 6 en 7 februari vonden de ’37th European Cadet and Junior Karate Championships’ en de ‘2nd under 21 European Cup’ plaats in Izmir (Turkije). Onze 16-jarige Franstalige landgenoot, Yvan Rodriguez, won er goud in de discipline kata bij de categorie junioren heren. Hij beoefent de shotokan-stijl en is lid van de Brusselse club Nippon Karaté Club. De kata’s die hij uitvoerde waren Jion, Kanku Dai, Unsu en Gankaku. De finale won hij met Goju Shiho-Sho. Het is meer dan een decennium geleden dat België deze titel behaalde.

Vice-Europees kampioen werd de Waalse Victoria Piras in kumite bij de junioren meisjes -53kg. Zij traint bij de Naamse club KC Shin Nin. Ten slotte werd er door de Vlaamse Nele De Vos brons behaald in kumite bij de junioren meisjes +59kg.

Met deze resultaten komt België op een 9e plaats te staan in de ranking van dit Europees kampioenschap. Het organiserende land, Turkije, wint met niet minder dan 7 gouden, 2 zilveren en 7 bronzen medailles.

De 14 andere geselecteerden, waaronder de Vlamingen Lien Joris, Brecht Evens, Ancy Mangelschots en Ricardo Verdonck vielen buiten de prijzen. Er waren 738 inschrijvingen uit 41 landen.

Voor 2011 maken we afspraak in Servië voor de 38e editie van dit kampioenschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s