Kyra en Jens schitteren op het Vlaams kampioenschap

Gisteren vonden de Vlaamse kampioenschappen multistijl plaats in Schoten. Kyra Bruneel, bij de miniemen meisjes plus, en Jens Van Poucke, bij de junioren jongens plus, werden er beiden Vlaams kampioen in de discipline kumite. Na zeges in 2007 en 2009 is dit voor Kyra al de derde maal dat ze deze titel op haar palmares mag schrijven.

Kyra, in de eerste ronde vrijgesteld, won haar kwartfinale met 0-2. In de halve finale versloeg ze haar tegenstander opnieuw met 2-0-cijfers. In een spannende finale pakte ze uiteindelijk de titel met een zuinige 0-1. Ze vocht een sterk verdedigend parcours want ze liet geen enkele tegenstander scoren. Als enige van onze club stond ze ’s morgens ook al op het podium. In de discipline kata haalde ze een bronzen medaille bij de miniemen meisjes met een deelnemersveld van niet minder dan 23. Na verlies in de eerste ronde tegen de latere finaliste, won ze haar twee herkansingen.

Jens was vrijgesteld in de eerste ronde en de kwartfinale. Zijn tegenstander in de halve finale had hem eerder dit seizoen verslaan in de finale van de ‘Belgian Open’ in Leuven. Dit was dus een mooie kans om revanche te nemen, wat hem lukte. Jens ging naar de finale, die hij uiteindelijk overtuigend won. Het is de eerste maal dat hij deze titel behaalt.

Ook Jolien Van Poecke, Vlaams kampioen in 2006, mocht juichen. Zij werd immers Vlaams vice-kampioen. Vrijgesteld in de eerste ronde, won ze haar kwartfinale in een sterk duel met nogal wat harde contacten. Omdat haar tegenstander in de halve finale ziek was, werd ze onmiddellijk doorgeschoven naar de finale. Daar moest ze echter de duimen leggen tegen een te sterke kamper uit een hogere gewichtscategorie. Wegens te weinig inschrijvingen waren de senioren dames dit jaar een open categorie. Na afloop moest ze nog een dopingcontrole ondergaan.

Drie van onze karateka’s werden 3e. Szymon Dabrowski, bij de miniemen jongens min, won zijn kwartfinale, maar verloor in de halve finale wat meteen goed was voor brons. Veli Kuccukaya, bij de senioren heren min, verloor zijn kwartfinale, maar won zijn herkansing. Yasnaïa Bruneel, Vlaams kampioen in 2009, verloor haar wedstrijd bij de junioren meisjes plus, maar door het kleine aantal deelnemers werd zij toch 3e.

Kimberley Claus, Vlaams kampioen in 2007, had dit jaar geen geluk en greep in haar herkansing met 1-0-verlies nipt naast een podiumplaats. Özkan Sari en Hasan Battal verloren in de eerste ronde.

’s Voormiddags was er kata. Yasnaïa en Hasan wonnen één ronde, maar verloren daarna. Özkan, Szymon en Jens verloren onmiddellijk.

We waren ook nog ingeschreven voor kata per ploeg. De ploeg bij de -14-jarigen was samengesteld uit Kyra, Szymon en Özkan. De ploeg bij de +14-jarigen uit Yasnaïa, Jens en Hasan. Zij deden hun best, maar de tegenstand was te sterk.

Zo mochten we de dag afsluiten met zeven podiumplaatsen. Dit is het beste resultaat dat we ooit haalden op een Vlaams kampioenschap. Nog maar eens een bewijs dat het behalen van de trofee voor sportverdienste dubbel en dik verdiend was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s