Özkan verlegde zijn grenzen op de Beker van Lochristi

De 11-jarige Özkan Sari bereikte voor de eerste maal een finale op een kumitewedstrijd. Gisteren, op de Beker van Lochristi, won hij driemaal op rij. In de eerste ronde met 1-3 en de 1/4e finale met 2-3. In de 1/2e finale had hij verlengingen nodig om ten slotte met 1-0 te winnen. Zijn tegenstander in de finale was echt wel te sterk voor hem en hij verloor met 0-8. Maar dat kon de pret niet drukken, blij als hij was met zijn 2e plaats bij de preminiemen jongens plus. In de voormiddag had hij al drie rondes gewonnen in kata. Dit bracht hem een mooie 5e plaats op.

Ook bijzonder voor dit bekertornooi waren de dubbele prestaties, zowel in kata als in kumite, van drie karateka’s. Yasnaïa Bruneel werd 2e in kata bij de dames 7e t/m 1e kyu en eveneens 2e in kumite. In een Round Robin, bij de junioren meisjes plus won ze tweemaal en verloor ze éénmaal.  Kyra Bruneel werd 2e in kumite bij de miniemen meisjes plus en 3e in kata bij de miniemen meisjes. In deze categorie waren er 21 deelnemers. Zij moest dan ook viermaal winnen om het podium te halen. Jens Van Poucke werd ook 2e in kumite bij de junioren jongens plus en 3e in kata bij de heren 7e t/m 1e kyu.

In kata behaalden we nog een vierde podiumplaats. Met drie overwinningen werd Szymon Dabrowski 2e bij de miniemen jongens. Aksel Metinov won éénmaal, maar raakte niet verder.

Hasan Battal werd ook nog 3e bij de kumite heren 7e t/m 2e kyu min. Hij verloor weliswaar zijn wedstrijd, maar door een gunstige loting was dat voldoende. De rest van de kumite-kampers, Szymon Dabrowski, Volkan en Veli Kucukkaya, Kimberley Claus en Jolien Van Poecke verloren allen in de eerste ronde en mochten niet herkansen.

’s Avonds stond de teller op 9; zesmaal 2e en driemaal 3e. Jammer genoeg was er geen enkele 1e plaats bij, maar al bij al mogen we tevreden zijn. Vorig jaar was het heel wat minder.

Tot slot kampt Yasnaïa Bruneel op 12 december in Arles (Zuid-Frankrijk) op de ‘4th International Open of Arles’. Dit groot buitenlands kumitetornooi is dan ook meteen de laatste wedstrijd van 2009 waar Okinawa kwai aan deelneemt.

Door Franky Bruneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s