Oswald Pittellioen, de vader van Si Thu, is overleden

Op 79-jarige leeftijd is Oswald Pittellioen, de vader van Si Thu, één van onze trainers, overleden.

Het staat buiten kijf. Hij was een uitzonderlijk iemand die een buitengewoon leven heeft gekend. Hij werd geboren in Poperinge, in de Westhoek, op 6 april 1930. Door zijn broer kwam hij al vroeg in contact met de textielnijverheid en ontpopte hij zich tot een internationaal weefmeesterexpert. In verschillende werelddelen richtte hij textielfabrieken op en stond hij in voor het onderhoud van de weefgetouwen. Ondertussen huwde hij en kreeg een dochter, maar door zijn lange en veelvuldige afwezigheid leidde dit tot een echtscheiding.

Eén van de landen waar hij lang verbleef, was Birma, het huidige Myanmar,  in Azië. Op zijn 53e leerde hij er een jonge weduwe met een zoontje, Si Thu, kennen. Zij huwden en gingen in Waregem wonen. Het huwelijk hield maar een vijftal  jaren stand. Kort na de scheiding ging hij op pensioen en zette hij zich volledig in voor de opvoeding van Si Thu. Begin jaren negentig overleed Ma Khin Win, de moeder van Si Thu, in een auto-ongeval. Hij verhuisde naar Tielt en adopteerde Si Thu.

Echter door zijn bewogen fysieke en emotionele verleden kreeg hij in 2003 een hartaanval. De aftakeling was ingezet. De combinatie van ouderdom en ziekte speelde hem parten. Hij verloor nog zijn laatst overlevende broer, alsook de ene kennis na de andere. Het werd allemaal zwaar en hij had veel verzorging nodig. Voorbije zomer raakt hij in coma, herstelde en werd opgenomen in een rusthuis in Tielt, alwaar hij de eeuwige rust vond op maandag 23 november.

Naast zijn dochter Marijke en zijn zoon Si Thu laat hij ook nog vier kleinkinderen, David, Melissa, Tycho, Talytha en een achterkleinkind op komst achter.

Door zijn beroep kwam hij in contact met verschillende culturen, religies en filosofieën, die hij zorgvuldig bestudeerde. Dit vormde hem tot iemand met een open geest tegenover diversiteit en verschillen. In die zin voedde hij zijn kinderen op. Altijd was hij bereid om mensen te helpen; een vriendelijke en brave man, een zorgzame rustige vader.

Door middel van karate heeft hij Si Thu grootgebracht. Dankzij de blijvende steun, inzet en motivatie van zijn vader behaalde hij internationale prestaties en bereikte hij karate van wereldniveau. Bij wijze van dankbetuiging  heeft Si Thu hem in kimono laten rusten en hem postuum zijn 3e Dan-gordel geschonken.

Oswald, bedankt, het was een eer je te mogen kennen.

Door Franky Bruneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s