Festival van de Oosterse vechtsporten

Gisteren waren we in de Topsporthal Vlaanderen in Gent voor de feestelijke afsluiter van de actie ‘Sporttak in de kijker’. We zagen er de vijf gepromote vechtsporten hun beste beentje voorzetten om er een wervelende show van te maken.

150 karateka’s openden de avond met een massademonstratie van de kata ‘Kanku dai’. Verder kon men de opbouw van kumite in de verschillende fases zien. Indrukwekkend was de massademo kumite door een 30-tal shobu-eliteatleten waaronder Veli Kucukkaya, Hasan Battal, Yasnaïa en Kyra Bruneel van onze club. Onder leiding van de beloftentrainer Sven Achten toonden ze eerst gevechtstechnieken om daarna af te sluiten met een demonstratie van het échte gevecht zoals het wordt gevoerd op talrijke wedstrijden. Het festival werd beëindigd met de kata ‘Unsu’ door de huidige wereldkampioenen kata per ploeg uit Frankrijk.

Verder onthouden we de sensationele demonstratie van breektechnieken door het Koreaans team ‘World Peace Taekwondo’. Ook de atleten uit de ju-jitsu, wushu en judo lieten fraaie dingen zien. De Taiko-drummers die het geheel opluisterden vielen ook in de smaak bij het talrijk opgekomen publiek. Bijna 3000 sympatisanten van de vechtsporten woonden de spektakelavond bij.

Door Franky Bruneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s