België heeft een vrouwelijke wereldkampioen karate!

Van 12 t/m 15 november vonden de ‘6th World Junior & Cadet Karate Championships’ en de ‘1st Under 21 year’s Cup’ plaats in Rabat, Marokko.

Laura Pradelli, een 16-jarig Waals meisje, werd er wereldkampioen in kumite bij de junioren meisjes -59kg. Zij won achtereenvolgens met 1-2 van een Duitse, met 3-0 van een Nieuw-Zeelandse, met 0-8 van een Nederlandse en met 3-0 van een Amerikaanse. In de finale veroverde ze het goud met 2-3 van een Servische. Het is de eerste maal dat België een vrouwelijke wereldkampioen karate tot zijn rangen mag tellen. De vreugde was dan ook enorm.

Er waren eveneens drie Vlamingen geselecteerd. Bryan Van Waesberghe werd er 7e bij de junioren jongens +76kg. Lien Joris werd 9e bij de kadetten meisjes -54kg en Ancy Mangelschots bij de -21 dames +60kg verloor in de eerste ronde.

Frankrijk behaalde het beste resultaat met niet minder dan 4 gouden, 4 zilveren en 8 bronzen medailles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s