Kyra en Jens pakken zilver op Belgian Open

Ze waren met 632 ingeschreven deelnemers uit 12 landen op de ‘4th International Belgian Open’ in Leuven op 8 november.

Jens Van Poucke was de eerste karateka van onze club die ’s middags een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Hij vocht bij de junioren jongens -76kg in een poule met 12 deelnemers. De eerste ronde won hij met 6-3 tegen een Waalse jongen. De kwartfinale won hij nipt met 4-3 van een Vlaming. In de halve finale, opnieuw tegen een jongen uit Wallonië, haalde hij het net met 0-1. In de finale ging hij echter onderuit tegen een B-atleet uit de shobu-selectie met 6-2-cijfers. Desondanks heeft hij het zijn tegenstander zeer moeilijk gemaakt en was de 2e plaats dubbel en dik verdiend.

In de vooravond kwam Kyra Bruneel op de tatami te staan bij de miniemen meisjes plus-categorie. Ze waren met niet minder dan 26, verdeeld over 2 poules. De eerste ronde was ze vrijgesteld. In de 1/8-finales won ze met het kleinste verschil, 0-1, tegen een Nederlandse. Met overtuigende 0-6-cijfers zette ze opnieuw een Nederlands meisje opzij in de kwartfinale. De halve finale won ze zonder kampen door het niet komen opdagen van haar tegenstander. In de finale moest ze het opnemen tegen een Nederlandse belofte. Ze heeft zich kranig verweerd, maar moest toch tevreden zijn met 0-2-verlies. In elk geval was de zilveren plak meer dan verwacht bij aanvang van het tornooi en was Kyra heel blij met haar 2e plaats.

De andere deelnemers van onze club verloren allemaal in de eerste ronde. Kimberley Claus met 0-9 tegen een Franse, Jolien Van Poecke tegen een Duitse met 7-0, Veli Kucukkaya tegen een Waalse A-elite met 4-0, Hasan Battal ook tegen een Waal met 3-0, en ikzelf, Yasnaïa Bruneel met 0-1 van een meisje uit Duitsland. Enkel Veli en Hasan mochten herkansen, maar zonder resultaat.

Hoedanook is dit het beste resultaat dat Okinawa kwai behaalde op de vier edities van dit grootste Belgische kumitetornooi.

Honderden foto’s zijn te bekijken via de link op www.vkfmultistijl.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s