14 podiumplaatsen voor Okinawa kwai op de provinciale kampioenschappen

Gisteren waren we in Ninove met 16 deelnemers aanwezig op het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen.

Voor het eerst sinds lang werden er niet minder dan drie kampers van onze club provinciaal kampioen. Hasan Battal won zijn finale overtuigend met 7-1-cijfers bij de kumite heren 7e tot 3e kyu. Er was Jolien Van Poecke, die na twee seizoenen gedwongen afwezigheid door te weinig deelnemers, terug gretig op de tatami stond. Zij won na een zenuwslopende finale bij de kumite dames +18jaar. Tenslotte slaagde Yasnaïa Bruneel er in om bij de kumite meisjes kadetten open in hetzelfde jaar na de Belgische en de Vlaamse titel nu ook de Oost-Vlaamse te pakken.

Vice-kampioenen werden Samet Bulduk in de discipline ‘ippon kumite’ bij de pupillen jongens open, Kyra Bruneel bij de miniemen meisjes en Yasnaïa Bruneel bij de kadetten meisjes, beiden in de discipline kata.

Bronzen plakken werden behaald door Peter Verbeke (die zijn afscheid van de competitie aankondigde) bij de kumite heren +18jaar vanaf 2e kyu en Dan-graden, Veli Kucukkaya eveneens bij de kumite heren +18jaar vanaf 2e kyu en Dan-graden, Kimberley Claus (ook terug van weg geweest net zoals Jolien) bij de kumite dames +18 jaar, Jens Van Poucke bij de kumite heren junioren vanaf 3e kyu, Özkan Sari bij de kumite jongens preminiemen open en Justine De Deurwaerder in de discipline ‘ippon kumite’ bij de pupillen meisjes open.

Ten slotte werden we ook nog derde bij de discipline kata per ploeg bij de +14-jarigen en bij de -14-jarigen. Het oudste team was samengesteld uit Hasan Battal, Jens Van Poucke en Yasnaïa Bruneel; het jongste team uit Szymon Dabrowski, Özkan Sari en Kyra Bruneel.

Door dit schitterende resultaat eindigden we op de derde plaats voor de wisselbeker van Oost-Vlaanderen.

Foto’s verschijnen op www.vkfmultistijl.be

De volledige resultaten kun je terug vinden op de site van karateclub ‘Dai Nippon’.

Door Franky Bruneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s