Op de Krokoyama-Cup grijpt Kyra nipt naast podiumplaats

Eindelijk was het dan zover. Op zaterdag 19 september maakte Kyra Bruneel haar seizoensdebuut in Koblenz. Het was ook haar eerste tornooi als B-belofte. En het was ook de eerste maal dat er een Junior-Krokoyama-Cup werd georganiseerd. Het is nu één van de grootste jeugdtornooien van Europa toegankelijk voor karateka’s van 8 tot 13 jaar.

In de eerste ronde ontmoette ze een tegenstander uit Nederland. Kyra kwam snel op achterstand, maar won uiteindelijk met 3-2. In haar tweede gevecht, in de 1/8e-finale, tegen een meisje uit Duitsland kregen we hetzelfde scenario. Haast onmiddellijk op achterstand kwam ze terug tot 2-1, maar gaf het opnieuw uit handen tot 2-3. Een paar seconden voor het eindsignaal echter scoorde ze met een Mawashi geri jodan (cirkelende trap met de wreef van de voet naar het hoofd). Het leverde haar drie punten (sanbon) op. Eindscore 5-3. Op naar de 1/4-finale. Daar ontmoette ze opnieuw een karateka uit Duitsland. Na tien seconden stond Kyra al 0-3 achter, waarvan één punt licht toegekend werd. Ze kwam terug tot 5-3, met onder meer opnieuw een Mawashi geri jodan. Vanaf dan liep het mis. Door vooringenomen arbitrage kwam het tot 5-5 (Hikiwake). We kregen verlengingen (Sai shiai). Met 2-2 kregen we opnieuw een gelijke stand (Hikiwake). Toen lag de beslissing bij de Duitse scheidsrechters (Hantei) die het Duitse meisje de overwinning toekenden…

We krijgen het dikwijls te zien. Als je geen overtuigend verschil kunt maken, heb je het niet meer in eigen handen en hang je af van subjectieve beslissingen. Hoedanook heeft Kyra goed gevochten en haalde ze zo een meer dan verdiende 5e plaats in een poule met 20 deelnemers.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s