Olympische droom spat uit elkaar

De Executive Board van het International Olympic Committee (IOC) heeft op 13 augustus in Berlijn beslist om de sporten golf en rugby voor te dragen om te worden toegelaten tot het programma bij de Olympische Spelen in 2016. In oktober moeten de 106 leden van het IOC bij de zitting in Kopenhagen hiermee nog wel instemmen.

Golf en rugby kregen de voorkeur boven karate, squash, rollersporten, baseball en softbal.

Alhoewel de World Karate Federation (WKF) zijn doel niet heeft kunnen bereiken is het wel tevreden over de steun van het IOC en over het feit dat karate tot op het einde in de running is gebleven. Na een grondige analyse van de voorbije sessie zal het WKF alles in het werk stellen om het beoogde doel te bereiken in 2020.

 Het IOC liet ook weten dat het boksen voor vrouwen in 2012 al toegang krijgt tot de Olympische Spelen.

Meer informatie over het verloop van de stemrondes in Berlijn vind je op www.wkf.net.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s