Yasnaïa wint de Coupe de Liège

Op de 12e editie van de ‘Coupe de la Ville de Liège’ werd Yasnaïa Bruneel gisteren eerste in de categorie meisjes +16 jaar.

In een open poule met 8 deelnemers ontmoette ze in de kwartfinale een Waals meisje die toch een maatje te zwak bleek. Yasnaïa won vlot met 8-0. In de halve finale had ze het wat moeilijker, maar won toch met overtuigende 3-6-cijfers. De finale die daarop volgde moest ze niet kampen wegens opgave door een handblessure van haar tegenstander. Zo werd ze eerste, maar het blijft natuurlijk leuker als je al vechtend overwint.

Diezelfde finaliste was Kyra Bruneel haar tegenstander in de eerste ronde. Niettegenstaande hard vechten van Kyra verloor ze toch met 5-0. Favoritisme van de arbitrage lag aan de grondslag. Zij was immers de plaatselijke favoriete van de organiserende club. Spijtig dat zoiets nog altijd een belangrijke rol blijft spelen.

Hoedanook was het een boeiende dag in Luik. Doordat de junioren meisjes en senioren dames samengevoegd werden in één categorie was het de eerste maal dat de zussen Kyra en Yasnaïa samen stonden voor een kumitewedstrijd. Had Kyra gewonnen stonden ze misschien in de finale tegenover elkaar…

Dit tornooi ging door in de sporthal van ‘Plaine des Sports de Cointe’ in Luik en werd georganiseerd door KC Wallonie en KC Ste-Walburge in samenwerking met de Franstalige Karate Federatie en de stad Luik. Tegenover vroegere edities was dit jaar de opkomst eerder matig met vooral clubs uit Wallonië en enkele uit Vlaanderen. Verliep de arbitrage iets eerlijker dan zou dit best een aangenaam tornooi kunnen zijn. Hopelijk volgend jaar beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s