Yasnaïa 2e en Kyra 3e op Zipangu Pro in Neerpelt

Op 26 februari waren we in Sporthal Dommelhof in Neerpelt voor de ‘9th Karate Zipangu Pro’. Yasnaïa Bruneel werd er 2e bij de kumite senioren dames open en Kyra Bruneel werd er 3e bij de kumite kadetten meisjes open. Niettegenstaande meerdere deelnames is het de eerste maal dat ze op dit tornooi op het podium stonden.

Bij Yasnaïa waren ze met slechts 4 deelnemers. Bijgevolg werd er gevochten volgens het systeem Round Robin, wat betekent dat iedereen tegen elkaar kampt. In het eerste gevecht stond ze tegenover een mede-elitekarateka waarvan een bronzen plak op een EK op haar palmares prijkt. Al snel kwam ze op achterstand, maar met een veegtechniek afgemaakt met een vuiststoot stond de score al gauw met 1-3 in het voordeel van Yasnaïa. Ze kon die voorsprong echter moeilijk behouden en de wedstrijd eindigde met 6-3-verliescijfers. Het zou haar enige verloren wedstrijd worden, want de volgende kamp tegen een Italiaanse won ze met 0-2 en het laatste gevecht ging ze er helemaal op door en won ze nog voor het eindsignaal met een overdonderende 0-8-score. Dit alles was goed voor een mooie 2e plaats.

Kyra moest bij de kadetten meisjes open met 15 kampen om een podiumplaats. De eerste ronde was ze geloot tegen de winnares van het Belgian Open 2011 in dezelfde categorie. Ze waren aan elkaar gewaagd en het ging gelijkopgaand tot 2-2. Volgens het vernieuwde reglement zijn er bij gelijke eindstand geen verlengingen meer, maar roepen de scheidsrechters samen een winnaar uit. Kyra verloor met 1 tegen vier. Haar tegenstander haalde de finale en later de eindoverwinning en dus mocht ze herkansen. Haar eerste herkansing won ze van een Nederlandse met 2-1. Haar laatste herkansing was tegen een Vlaams meisje waar ze tot dan toe altijd van verloren was. Het werd een spannende wedstrijd en op enkele seconden voor het einde stond het 3-2 in het voordeel van Kyra. Op dat moment voerde ze een fraaie trap naar het hoofd uit en werd het alsnog 6-2. Zo werd ze knap 3e gezien de toch wel zware tegenstand.

Herkansing was er ook voor Szymon Dabrowski bij de kadetten jongens open.  Zijn eerste ronde won hij met het kleinste verschil 1-0 tegen een jongen uit Nederland. De 1/8e finale verloor hij echter met 0-3 van opnieuw een Nederlander die later wel de finale haalde. Jammer genoeg verloor Szymon zijn herkansing met 1-0. Bij Maksym Kalinchyck bij de preminiemen jongens open kregen we een gelijkaardig scenario te zien. Hij verloor wel onmiddellijk zijn eerste ronde met ook 0-1 van een Nederlandse jongen die achteraf de finale haalde. Zijn herkansing verloor hij met 0-2-cijfers. Maksym werd wel geconfronteerd met een enorme opkomst in zijn categorie. Ze waren met niet minder dan 29 deelnemers.

In totaal waren er een 320-tal deelnemers uit 29 sportclubs uit Vlaanderen en Nederland. We geven alvast afspraak voor de volgende editie die dan een jubileumevenement zal worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s