Karate1 Premier League in Nederland

Vorig weekend vond in Nederland de 2e World Karate Federation Karate1 Premier League van 2012 plaats. Dit is een mondiale competitie waar de absolute karatetop aan deelneemt. Meer dan 500 topkarateka’s uit 35 verschillende landen van over de ganse wereld reisden naar de Sportboulevard in Dordrecht af voor dit evenement. Zo ook de negen Vlamingen, waaronder Yasnaïa Bruneel, en een aantal Walen die waren geselecteerd door de sportcommissie van de Belgische Karate Federatie.

Zij kampte in de discipline kumite bij de senioren dames -68kg met 31 deelnemers. De eerste ronde stond ze tegenover een tegenstander uit Ierland. Strak vechtend opende ze na een halve minuut de score met 0-1. Ze kon de voorsprong behouden, maakte nog 2 punten en besloot met een 0-3-winst. Het was meteen haar eerste overwinning in een Premier League tornooi. Vol zelfvertrouwen begon ze aan de 2e ronde. Daar ontmoette ze een elitekarateka uit Denemarken. Opnieuw opende ze de score met 1-0. Echter daarna liet ze zich verrassen door een flitsende traptechniek. Het werd 1-3. Moedig doorvechtend kwam ze nog terug tot 2-3. Even was er hoop, maar het mocht niet baten. Met een vuiststoot bracht de Deense de eindstand op 2-4. Daarna verloor ze zelf van een Franse elite die later 3e werd en daarmee was de mogelijkheid op herkansingen ook verdwenen.

Het is alvast een opsteker en veelbelovend naar de toekomst toe dat toch blijkt dat Yasnaïa kan meedraaien op dit wel zeer hoog niveau. Volgens de nationale coaches was zij bij één van de beteren van de selectie dit weekend. Zij heeft nu 14 punten in de Karate1 Premier Leaugue ranking: tweemaal twee punten voor deelname en tien punten voor een gewonnen ronde. Haar plaats in de ranking is nog niet bekend. Het volgende Karate1 Premier Leaugue evenement is op 23 & 24 juni in Jakarta, Indonesië. Het volgende waaraan Yasnaïa zal deelnemen is in het najaar in Duitsland. Deze tien tornooien zijn altijd live te volgen op de link www.livekarate1.com.

Van de overige Vlamingen raakte ook niemand verder dan enkelen de 2e ronde. Eén meisje mocht nog herkansen en werd 7e. Het beste Belgische resultaat was een 5e plaats voor een Waals meisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s