Yasnaïa verliest de strijd om het brons op Belgian open

Op de ‘6th International Belgian Open Kumite’ dat gisteren doorging in Leuven verloor Yasnaïa Bruneel met het kleinste verschil de strijd om de bronzen plak.

Met 12 streden ze bij de senioren dames -68kg. In de eerste ronde kwam Yasnaïa uit tegen een Nederlandse elite met een fraai palmares die later eindwinnares zou worden. Ze vocht moedig, kwam snel tot 0-2 op voorsprong, kon die niet behouden en verloor uiteindelijk met 5-4. In de eerste herkansing, tegen een karateka uit Wales, kwam ze onmiddellijk op voorsprong, verloor die opnieuw, pakte die terug en sloot af met 4-3-winst. In de kamp om het brons tegen een Deense lukte het allemaal niet meer zo goed en verloor ze met 2-3. Toch een mooie 5e plaats voor haar debuut bij de senioren op Belgische bodem.

 Ook Jens Van Poucke haalde de herkansingen. Bij de senioren heren -84kg vocht hij tegen een Ier. Het was een tegenstander waar hij geen verhaal tegen had en verloor met 0-7. In de herkansing ging het beter. Op het eindsignaal stond de stand op 4-4. Alles was nog mogelijk. Maar daar liep het mis en hij verloor alsnog met 0-3. Zo werd hij 7e.

Kyra Bruneel, Veli Kucukkaya en Hasan Battal verloren allen in de eerste ronde en haalden ook geen herkansing. Kyra kampte bij de kadetten meisjes +54kg met een 15-tal karateka’s. Haar tegenstander was een Nederlandse. Hard vechten leverde haar drie punten op -twee scores en een strafpunt wegens dubbel contact door haar tegenstander- maar dat was niet voldoende. Ze verloor met 3-5. Onterechte cijfers zou achteraf blijken. Na de wedstrijd werd er door de scheidsrechters beraadslaagd en besloten dat een toegekende ‘Mawashi’ feitelijk als hard contact had moeten worden beoordeeld. Eerst was er al een punt teveel op het scorebord blijven staan. Daarmee komen we op 5-1-winstcijfers voor Kyra, maar er wordt nu eenmaal niet meer teruggekomen op genomen beslissingen. Veli, met een 25-tal tegenstanders bij de senioren heren -75kg, moest nog voor het eindsignaal de duimen leggen met 8-0-verliescijfers ook tegen een Nederlander. En Hasan werd  na meerdere contacten gediskwalificeerd wegens het zichzelf in gevaar brengen waardoor hij misschien een gebroken neus opliep. Na het tornooi moest hij naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Hij vocht tegen een Waal bij de senioren +84kg.

Zoals elk jaar is dit een toonaangevend tornooi met heel wat buitenlanders op de tatami. Naast een indrukwekkend aantal Nederlanders waren er ook heel wat kampers uit Luxemburg, Denemarken, Schotland, Ierland, Wales, Duitsland en zelfs Portugal en Andorra. In totaal waren ze met 500 afgezakt naar de Sportoase in Leuven. Het werd voortreffelijk georganiseerd door de Belgische Karate Federatie in samenwerking met Samoerai Leuven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s