Jens en Hasan worden 2e op de Beker van Lochristi

Jens van Poucke en Hasan Battal verloren weliswaar hun finale, maar eindigden zo toch mooi 2e op de 17e editie van de Beker van Lochristi. Verder werden Dmitri Aronov, Veli Kucukkaya en Maksym Kalinchyk 3e.

Jens, Dmitri en Veli vochten met nog 2 karateka’s bij de heren +18j 1e kyu & Dan-graden open. Onmiddellijk doorgeschoven naar de halve finale stonden Jens en Dmitri tegenover elkaar. Beiden gingen er voor en op het eindsignaal stond de stand op 2-2. In de verlenging kon Jens dan toch een voorsprong opbouwen en de kamp eindigde op 0-2. Jens ging naar de finale en Dmitri was automatisch 3e. Net zoals Veli die eerst zijn kwartfinale won met 3-0, maar daarna zijn halve finale verloor met 3-5. Ook hij werd direct 3e zonder herkansing. Tot slot volgde de finale die Jens jammer genoeg verloor met 1-3.

Hasan kampte ook in een poule met vijf deelnemers bij de heren +18j 7e t/m 2e kyu +79kg. Zijn halve finale won hij overtuigend met 4-0. In de finale waren zijn Nederlandse tegenstander en hijzelf aan elkaar gewaagd en na twee minuten stond het 1-0. De wedstrijd werd stilgelegd, wat niet klopte. Finales bij de senioren hebben een verplichte duurtijd van drie minuten. Na protest van onze coach werd er nog een bijkomende minuut gevochten, maar tevergeefs. De eindstand werd uiteindelijk 3-0. In de voormiddag werd hij al 5e in kata. Bij de heren +16j 7e t/m 2e kyu won hij tweemaal met achtereenvolgens ‘Heian godan’ en ‘Jion’. Zijn poulefinale én herkansing verloor hij echter. Een goeie prestatie omdat hij pas dit seizoen opnieuw kata draait sinds jaren.

Maksym, die bij de jongens preminiemen +38kg kampte, verloor zijn 1e ronde met 6-0 van de latere finalist. Hij werd opgepikt in de herkansingen en won deze met klinkende 5-0-winstcijfers. Hij scoorde achtereenvolgens met een mooie ‘mawashi’ en twee ‘tsuki shudan’ en werd zo dubbel en dik verdiend 3e. Dit is tevens zijn eerste podiumplaats op een tornooi. In de voormiddag had hij ook al één ronde gewonnen in kata. Zijn dag kon niet meer stuk!

Een 5e plaats werd behaald door Kyra Bruneel in kata. Bij de meisjes kadetten won ze de eerste 2 rondes overtuigend met 3-0. In de halve finale moest ze echter de duimen leggen tegen een sterke Nederlandse die later eindwinnares werd. Ook in de herkansing bleek haar tegenstander een maatje te sterk en ze verloor opnieuw met 3-0-verliescijfers. Niet getreurd want de uitgevoerde kata ‘Gankaku’ had ze daarvoor nog nooit op een wedstrijd gelopen. En de invoering van nieuwe kata’s op wedstrijd moet men altijd wat tijd geven voor ze hun draai vinden. Voor het kumite-gedeelte in de namiddag moest ze wegens ziekte forfait geven. Ook Tom Van Acker werd 5e. Bij de heren +18j 7e t/m 2e kyu -79kg won hij in kumite tweemaal met respectievelijke 3-1 en 6-5-cijfers. De halve finale verloor hij van een vroegere elite-atleet met 0-6. De herkansing verloor hij ook van een Nederlander met 5-0. Een vierde 5e plaats was er voor Wouter Thibo, weliswaar met verlies. In kumite, bij de jongens junioren -66kg, verloor hij zijn 1e ronde met het kleinste verschil 0-1; een strafpunt door twee contacten. Zijn herkansing verloor hij met 2-0.

Onmiddellijk verlies en geen herkansing waren er in kata voor Szymon Dabrowski en Tibo Bekaert tegen jongens uit Nederland, voor Jelle Verhulst en Johanna Van den Broeck. En in kumite voor opnieuw Tibo en Szymon -het was hun dagje niet-, en voor Bruno Van Kerckhove. Volhouden is de boodschap!

5 podiumplaatsen met 13 deelnemers is zeker geen slecht resultaat, gezien het feit dat meer dan de helft nog maar korte tijd aan competitiekarate doet. Het kan alleen maar verbeteren…

Deze 17e editie was alweer een groot succes met een recordaantal inschrijvingen waaronder een grote delegatie Nederlanders. Er waren bijna 300 deelnemers uit een 50-tal clubs. De puike organisatie was in handen van Kenshikan Karate Lochristi en ging door in de sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s