Kyra behaalt brons in Tsjechië

Vorig weekend behaalde Kyra Bruneel de bronzen medaille op de ’12th International Karate Cup Open’ in Pilsen, Tsjechië. Dit was meteen haar eerste podiumplaats op buitenlandse bodem.

Zij vocht met 16 bij de kadetten meisjes +54 kg. Na in de eerste ronde doorgeloot te zijn, kwam ze in de 1/8e finale uit tegen een Slovaakse. Zij kwam onmiddellijk op voorsprong en kon afsluiten met 2-1-winst. De kwartfinale vocht ze tegen een Tsjechisch meisje. Het werd een harde wedstrijd met nogal wat contact door de tegenstander. Dit bracht haar echter niet van streek en ze won met 1-4. In de halve finale moest ze echter de duimen leggen tegen de latere eindwinnares. Het meisje uit Denemarken was een maatje te sterk en ze verloor met 6-0-cijfers. De herkansing tegen opnieuw een Tsjechische was erg spannend, maar werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van Kyra met 2-0. De ontlading achteraf was groot en de vreugde enorm met haar eerste buitenlandse overwinning.

Yasnaïa Bruneel trad aan bij de junioren meisjes +59 kg in een poule met 14. In de eerste ronde was zij vrijgesteld door de afwezigheid van haar tegenstander. De 1/8e finale kwam ze uit tegen een meisje uit Slovakije. Al snel kwam ze op voorsprong met 2-0. Maar toen liep het mis. Doordat de scheidsrechters het minste contact bestraften stapelde de foutenlast zich al snel op. Uiteindelijk verloor Yasnaïa met 2-5. Herkansingen zaten er ook niet meer in, omdat haar tegenstander de wedstrijd daarna verloor.

Beiden waren geselecteerd door de Vlaamse Karate Federatie multistijl. Zij namen met nog 14 andere elites deel aan dit internationaal tornooi van hoog niveau. In totaal behaalden ze vier 2e plaatsen en drie 3e. Er waren meer dan 800 karateka’s ingeschreven uit een 15-tal landen. Ze kwamen voornamelijk uit Oost-Europa, maar er waren zelfs delegaties uit Israël en Australië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s