Yasnaïa wordt knap 3e op de Krokoyama-Cup

Vorige zaterdag vond de ’16. Internationaler Krokyama-Cup’ plaats in Koblenz, Duitsland. Yasnaïa Bruneel werd er 3e in de open categorie meisjes met geboortejaren 1992-1993. In haar eigen gewichtscategorie +60kg behaalde ze de 5e plaats.

Er waren een 30-tal ingeschrevenen voor de open categorie, maar bijna de helft gaf forfait. Het was dan ook al na acht uur ’s avonds vooraleer er aan de reeks begonnen kon worden. Zo kwam het dat Yasnaïa onmiddellijk in de kwartfinale kon starten. Zij ontmoette er een Duitse tegenstander. Met gelijkopgaande scores stond het drie seconden voor het einde 4-5 in het voordeel van Yasnaïa. Om haar tegenstander op afstand te houden gaf ze een zijwaartse trap dat wat te hoog uitviel en raakte zo het sleutelbeen en de keel. Even zag het er naar uit dat ze uitgesloten zou worden, maar uiteindelijk kreeg ze enkel een strafpunt. Het werd 5-5 en we kregen verlengingen. Daarin hield ze goed stand en werd het 0-2 in haar voordeel. De halve finale verloor ze echter van opnieuw een meisje uit Duitsland met 0-2-cijfers. Hier kregen we toch een bedenkelijke arbitrage te zien. Dit was weer eens een wedstrijd die je niet kan en niet mag winnen. In elk geval was die 3e plaats toch binnen en kon ze met een tevreden gevoel het tornooi verlaten.

Eerder op de dag had ze al gestreden in haar eigen gewichtscategorie in een poule met 12. De eerste ronde won ze makkelijk met 2-0. In de kwartfinale stond ze op voorsprong tot enkele seconden voor het einde, maar ze gaf die weg door een moment van onoplettendheid en het werd 3-3. In de verlengingen had haar tegenstander de overhand en verloor Yasnaïa met 0-2. Toch enigszins ontgoocheld moest ze vrede nemen met een 5e, net niet podium, plaats. Beide tegenstanders waren Duitsers.

Ook Kyra Bruneel was geselecteerd. Zij moest kampen met niet minder dan 41 karateka’s, verdeeld over twee poules bij de meisjes +54kg met geboortejaren 1996-1997. Tegen een meisje uit Nederland verloor ze in de eerste ronde met zware 0-5-verliescijfers. Doordat er op de Krokoyama-Cup geen herkansingsmogelijkheden zijn was haar tornooi onmiddellijk voorbij.

Kyra en Yasnaïa waren als elite-atleten geselecteerd door de Vlaamse Karate Federatie. Van de 8 andere geselecteerden beklommen enkel Nele De Vos (Tay No Sen Hasselt) en Stef Adams (Kani Ushi Scherpenheuvel) het podium. Nele werd 1e en in de open 3e naast Yasnaïa, Stef werd 2e.

Opnieuw waren er meer dan 800 deelnemers uit meer dan 10 landen. Dit is zonder twijfel één van de grootste jeugdtornooien van West-Europa en verliep alweer in de Sporthalle Oberwerth in een puike organisatie door de Rheinland-Pfälzischer Karate Verband.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s