Op het BK pakt Yasnaïa zilver en Kyra brons

Op de Belgische karate kampioenschappen werd Yasnaïa Bruneel in kumite 2e en in kata 5e. Kyra Bruneel werd 3e in kumite.

Na in de eerste ronde vrijgesteld te zijn kwam Yasnaïa in de kwartfinale uit tegen een Waals meisje. Het werd een hard gevecht dat eindigde in haar voordeel met 1-6. In de halve finale ontmoette ze een Franstalige uit Brussel. Snel op voorsprong komend dwong ze haar tegenstander tot aanvallen. Die ving ze goed op met vuiststoten naar de buik wat uiteindelijk resulteerde in een 6-1-score. De finale moest ze vechten tegen een mede-elitekarateka die ze op de Vlaamse kampioenschappen had verslagen met een zuinige 1-0. Al snel keek Yasnaïa tegen een 0-3-achterstand aan. Gans de wedstrijd in achtervolging kwam de stand op 2 seconden voor het einde op 3-4 te staan. Het bleek niet voldoende te zijn om nog een puntje te scoren en zo verlengingen af te dwingen. Zo moest ze tevreden zijn met de titel van Belgisch vicekampioen, wat uiteindelijk ook een puike prestatie is. Ze vochten met 8 in de categorie junioren meisjes +59 kg. Na afloop werd ze nog samen met vijf andere finalisten geselecteerd om een dopingcontrole te ondergaan.

’s Voormiddags had Yasnaïa ook al meegestreden in de discipline kata met 12 meisjes verdeeld over twee poules. Na tweemaal winst tegen meisjes uit Wallonië met ‘Jion’ en ‘Bassai dai’ bereikte ze de poulefinale. Daar moest ze de duimen leggen met de kata ‘Nijushiho’ tegen de latere winnaar uit Franstalig Brussel. In de herkansing kwam ze uit tegen een goeie vriendin. Ze bracht een mooie uitvoering van de kata ‘Enpi’, maar verloor met 4-1. Dit leverde een verdiende 5e plaats op. 

Al op zaterdag had Kyra Bruneel haar kampioenschap afgewerkt. Zij heeft enkel deelgenomen in de discipline kumite. Met 11 meisjes vochten ze bij de kadetten +54 kg om de felbegeerde titel. De eerste ronde was zij vrijgesteld. De kwartfinale kampte ze tegen een meisje uit Vlaanderen. Het werd een enorm moeilijke strijd die eindigde op een puntenloze score. In de verlengingen kwam Kyra voor met 0-1, maar na een hard contact werd het opnieuw gelijke stand met 1-1. Uiteindelijk waren het de scheidsrechters die volgens het vlaggensysteem de winnaar moesten aanduiden. Het werd Kyra met 3 tegen 1. De halve finale moest ze tegen een Franstalige uit Brussel, die al een EK-selectie op haar palmares heeft staan. Kyra bood zeer goed weerstand, kwam zelfs voor, maar moest toch haar meerdere erkennen en verloor met 4-2. De herkansing tegen een Vlaamse werd een slordig gevecht waarbij haar tegenstander er wedstrijd na wedstrijd niet in slaagt om een kamp contactloos te besluiten. Toen de score op 2-6 stond in het voordeel van Kyra werd zij gediskwalificeerd na het vierde contact op het gezicht. Een meer dan verdiende 3e plaats werd Kyra haar deel, en dit voor het tweede jaar op rij.

Bij de senioren heren waren er 3 deelnemers van onze club: Hasan Battal, Veli Kucukkaya en Jens Van Poucke. Hasan werd 5e. Weliswaar na dubbel verlies tegen twee Vlamingen. Zijn eerste wedstrijd vocht hij tegen één van de beste Belgische karateka’s op dit moment en verloor al vlug met 9-0. In de herkansing lukte het ook niet en moest zich neerleggen met 2-6-verliescijfers. Hij vocht met 7 bij de senioren heren +84 kg. Veli en Jens streden bij de heren -75 kg. Zij waren met 20 verdeeld over twee poules. Beiden hadden geen verhaal tegen hun Waalse tegenstanders. Jens verloor na een harde wedstrijd met bloederige contacten met 10-5 en Veli met 9-1. Zij konden ook niet herkansen.

Naast de Belgische kampioenstitel in kumite van Yasnaïa in 2009 bij de kadetten zijn deze twee ereplaatsen het beste resultaat dat onze club ooit haalde. We zijn dan ook terecht fier en willen nogmaals de zussen Yasnaïa en Kyra feliciteren met hun overwinningen. Het werd nog maar eens een bewogen weekend op 19 en 20 maart in de Bloso-sporthal van Herentals, en we maken nu al een afspraak voor volgend jaar in Wallonië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s