Onze club werd gelauwerd in Laarne

Gisterenvoormiddag vond de officiële huldiging van de sportkampioenen in 2009 plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Laarne.

Onze club was genomineerd voor de ‘Trofee voor sportverdienste’. Deze trofee kan worden toegekend aan diegenen die zich verdienstelijk maakten door hun prestaties binnen de sport in het algemeen. Als club beleefden we dit jaar dan ook onze grootste successen sinds de oprichting in 1992. Onze kampers behaalden meerdere titels: één Belgische, twee Vlaamse en vier provinciale kampioenen. Daarnaast meerdere vice-kampioenen, een 3e plaats op één van de belangrijkste West-Europese jeugdtornooien, drie 1e plaatsen op bekertornooien, en ga zo maar door, teveel om op te sommen. In totaal behaalden we niet minder dan 69 podiumplaatsen in de periode van 1 december 2008 tot 30 november 2009. Kortom, een buitengewone prestatie waaraan al jaren getimmerd wordt. 

En jawel, voor de eerste maal in de clubgeschiedenis mocht onze voorzitter, Yves De Neve, de trofee in ontvangst nemen uit de handen van de Schepen van Sport, Walter De Craecker. Een mooie beloning voor het harde werk dat hij nu reeds tientallen jaren levert. Het is immers al van bij Akiyama, onze moederclub, dat hij de bezieler was van karate als competitiesport.

Verder werd Jolien Van Poecke gelauwerd als ‘Sportkampioen 2009’ door het behalen van de titel van Oost-Vlaams kampioen in oktober. Het is nu 10 jaar geleden dat ze voor de eerste maal provinciaal kampioen werd. Sedertdien mocht ze al achtmaal van deze titel genieten.

Dit is nog maar eens een bevestiging dat we op competitief vlak goed bezig zijn. Het ontvangen van deze prestigieuze sporttrofeeën van de gemeente Laarne kan alleen maar een aanmoediging zijn om op de ingeslagen weg verder te gaan. Het zal moeilijk zijn om de prestaties van het voorbije jaar te evenaren, maar het mag ons niet tegenhouden om naar meer en beter te streven.

Ook vanuit de sporttechnische commissie van de Vlaamse Karate Federatie multistijl zullen in 2010 alle zeilen worden bijgezet. Nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd wat moet leiden tot het verbeteren van onze kampers in kumite. Meer nieuws daarover volgt later. Ondertussen kun je er niet meer naast kijken. Door het streven naar olympische erkenning valt de evolutie van karate als krijgskunst naar een vechtsport niet meer te stoppen. 

Tot slot wil de club iedereen prettige feestdagen toewensen. Zoals de Japanners zeggen: ‘Meri kurisumasu soshite akemashite omedeto’.

Door Franky Bruneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s