Eerste podiumplaats voor Yasnaïa in het nieuwe seizoen

Okinawa kwai nam met twee karateka’s deel aan het grootste Waals kumitetornooi, de ‘9ième Coupe de la Ville de Liège’, op zondag 27 september.

Voor mezelf, Yasnaïa Bruneel, was het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de eerste ronde, bij de kadetten, won ik gemakkelijk van een Waals meisje met 9-1. Daarna volgde de kwartfinale tegen een moeilijke tegenstander uit Frankrijk. Hard vechten leverde me 6-1 winstcijfers op. In de halve finale moest ik kampen tegen een Nederlandse belofte. Onmiddellijk op voorsprong met een Mawashi geri jodan (cirkelende trap met de wreef van de voet naar het hoofd) heb ik toch de duimen moeten leggen en verloor met 4-6. Het was een eervolle nederlaag, en leverde mij een 3e plaats op, wat meteen mijn eerste podiumplaats is voor het nieuwe seizoen. Deze week nog wat trainen op wat ik geleerd heb uit dit tornooi en dan ben ik helemaal klaar voor de Czech Open volgend weekend in Pilzen.

In de voormiddag was mijn zus, Kyra Bruneel bij de miniemen, al aan de beurt geweest. Ook zij won haar eerste ronde makkelijk met 8-0. In de daaropvolgende kwartfinale verdedigde ze sterk tegen een meisje uit Wallonië (Belgisch kampioen bij de miniemen plus), maar kon zelf niet scoren. Bij 0-0 eindcijfers (Hikiwake) kregen we verlengingen (Sai shiai), die ze jammer genoeg verloor met 0-2. Voor het tweede tornooi op rij werd ze 5e. Zij begint zich nu alvast voor te bereiden op de Provinciale Kampioenschappen binnen drie weken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s