Karate 4 kids

  • Maandag: 19u-20u in Laarne
  • Dinsdag: 19u-20u in Gent
  • Woensdag: 19-u-20u in Mariakerke
  • Donderdag: 19u-20u in Gent
  • Vrijdag: 19u-20u in Laarne
  • Zondag: 10u-11u30 in Mariakerke

Onze dojo’s

GENT
Sportarena Tolhuis
Tolhuislaan 77
9000 Gent

LAARNE
Sporthal Laarne
Leeweg 25
9270 Laarne

MARIAKERKE
Sint-Lieven Kolegem
Nieuwkolegemlaan
9030 Mariakerke

Over karate

Karate is een Japanse budokunst. Het is een gevechtsport waar slaan, trappen, afweren en ontwijken centraal staan. Het is een zelfverdedigingssysteem dat je helpt om moeilijke situaties de baas te kunnen door situaties te vermijden, door conflicten te ontwapenen maar ook door agressie met zo weinig mogelijk geweld uit te schakelen. Tenslotte is karate vooral ook een weg die je als mens helpt groeien.

Als zelfverdedigingssysteem geeft karate je genoeg zelfvertrouwen om conflicten geweldloos op te lossen, als sport leert het je door te zetten en daagt het je uit om je eigen grenzen op te zoeken én te overschrijden en als filosofie eist het respect voor je medekarateka.

Het is een weg die je niet alleen bewandelt. Karate is een sport en een levenswijze voor iedereen: voor moeders en hun zonen die een uitlaatklep zoeken, voor vaders die hun dochters willen leren om van zich af te bijten, voor volleerde kamerfilosofen en beginnende veiligheidsagenten.  


  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s