Kyra en Yasnaïa schitteren op 3 borders open

Op de ‘3rd International 3 Borders Open’ in Kelmis behaalde Kyra Bruneel zilver en Yasnaïa Bruneel goud. Voor Yasnaïa is dit al het derde jaar op rij dat ze er eerste werd. Kyra stond er ook al iedere editie op het podium.

Gisteren kampte Yasnaïa in de categorie meisjes 15-17 jaar +57 kg in een poule met 8 deelnemers. In de kwartfinale stond ze tegenover een elite-atleet van de Ligue Francophone de Karaté de Belgique die vorig jaar nog geselecteerd was voor het wereldkampioenschap van de World Union of Karate-Do Federations. Een moeilijke tegenstander die ze niettemin toch klopte met 3-2. In de halve finale ontmoette ze een meisje uit Roemenië. Hard vechten leverden haar 6-1-winstcijfers op. In de finale moest ze opnieuw kampen tegen een Roemeens zwaargewicht. Het was 3-3 toen Yasnaïa een zwaar contact maakte op haar oogkas. Na dat moment was de tegenstand wat gebroken en met nog enkele snoeiharde vuiststoten in de buik was alle fut er uit en won ze met 3-6. Het goud was binnen, en hoe. De finale en halve finale kon ze zelfs vroegtijdig beëindigen, dit door het reglement dat verschilt van wat onze federatie voorschrijft. De kumitewedstrijden worden er gevochten volgens het systeem Sanbon shobu wat onder meer wil zeggen dat de kamp wordt beëindigd van zodra een kamper 6 punten (6 Wazari of 3 Ippon) heeft behaald. Een puike prestatie gezien de toch wel zware tegenstand.

Kyra trad aan in de categorie meisjes open 12-14 jaar. Ze waren met 11. Sterk verdedigend tegen een Nederlandse haalde ze in de kwartfinale het eindsignaal met 3-0-winst. In de halve finale tegen een Waals meisje won ze nipt met 3-4. De finale, opnieuw tegen een meisje uit Wallonië, werd een harde strijd. Om beurten scorend werd het 5-5. Wie het eerst scoorde behaalde zes punten en won. Haast tegelijkertijd haalden ze uit met eenvuistslag naar de buik. Haar tegenstander vertrok het eerst en was zo een fractie sneller. Met 6-5-verliescijfers behaalde Kyra het zilver. Ze mag best trots zijn op dit resultaat. Deze uitslag kon evengoed omgekeerd zijn.

Dit was een tornooi dat voor de derde maal werd georganiseerd door Karate-dojo Calaminia, een club die aangesloten is bij de Ligue Francophone de Karaté de Belgique. Dit is een kleinere Waalse federatie op haar beurt aangesloten bij de World Union of Karate-Do Federations, vandaar de verschillende reglementen in vergelijking met onze eigen World Karate Federation. Dit internationale tornooi was open voor alle federaties, landen en stijlen. Het werd een groot succes met een deelnemersstop op 350 kampers. Naast karateka’s uit onze buurlanden waren er ook delegaties uit Spanje, Italië, Roemenië en Engeland en zelfs een herenteam uit Benin, Afrika.

Zo komt er alweer een einde aan het wedstrijdseizoen voor onze kampers en onze club. We haalden heel wat prijzen en mogen terugblikken op een mooi parcours. Nogmaals gefeliciteerd aan iedereen die op de tatami stond voor hun moed, inzet en doorzettingsvermogen. Nu nog enkele weken trainen en dan genieten van een welverdiende rust…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s