Veli verrast in kata op 4e interclub kampioenschap

Gisteren behaalde Veli Kucukkaya de 1e plaats bij de senioren op het Interclub kata kampioenschap. Met de kata’s Heian yondan, Bassai dai en Empi versloeg hij in drie rondes alle tegenstand. Het is de eerste maal dat hij een 1e plaats behaalt in kata.

1e plaatsen waren er ook voor Kyra Bruneel bij de miniemen en Yasnaïa Bruneel bij de junioren. Voor Kyra is dit het derde interclubkampioenschap en voor Yasnaïa het tweede op rij dat ze deze trofeeën aan hun palmares mogen toevoegen.

Drie van onze karateka’s werden 2e. Eva Den Haeze behaalde deze podiumplaats bij de junioren. Als enige ingeschreven kadet werd zij doorgeschoven naar een hogere categorie. Bij de miniemen verloor Szymon Dabrowski in de finale nipt van Kyra met 3-2. Tot slot werd Aksel Metinov ook 2e bij de pupillen in een grote groep met 15 deelnemers.

In de herkansingen werden Dries Geeraert, de oudste deelnemer, bij de senioren, Özkan Sari bij de miniemen en Justine De Deurwaerder en Arnaud Verlinden bij de pupillen 3e. Ook was er Maksym Kalinchyk die tot in de herkansing raakte bij de pupillen, maar verloor.

Op het einde van de namiddag was er kata per ploeg. Bij de ploegen +14j. werden Yasnaïa, Veli en Hasan Battal 2e, en Dries met Franky Den Haeze en Johanna Van den Broeck 3e. Bij de ploegen -14j. waren het Kyra, Szymon en Özkan die 1e werden. Op de 2e plaats eindigden Johanna Geeraert, Eva en Sofie Den Haeze. 3e werden enerzijds Aksel met Samet Bulduk en Ilyas Dag en anderzijds Justine, Jolien Erauw en Alexander Kalinchyk. De ploeg van Arnaud en Nicola Verlinden met Jelle Verhulst viel net buiten de prijzen.

Dit 4e Interclub kata kampioenschap werd georganiseerd door Akyama Zaffelare in samenwerking met Kusanku Berlare en Okinawa kwai Laarne-Gent en ging door in de sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare. Er waren 38 deelnemers: 22 van onze club, 8 van Akyama en 8 van Kusanku. 16 podiumplaatsen vielen ons te beurt (4x 1e, 5x 2e en 7x 3e), 5 voor Akyama (3x 1e en 2x 2e) en 4 voor Kusanku (4x 3e).

Ten slotte willen we Marc Declerck als hoofdscheidsrechter samen met de gelegenheidsscheidsrechters Noël De Coensel, Si Thu Pittellioen, Peter De Roose en Manu Roegiers in de bloemetjes zetten voor hun bijdrage om alles correct en eerlijk te laten verlopen. Yves De Neve en ondergetekende leidden alles in goeie banen voor een vlot wedstrijdverloop. Het talrijk opgekomen publiek zorgde voor een goeie sfeer en waren een voorbeeld van fair play. We hopen dan ook iedereen opnieuw te mogen verwelkomen volgend seizoen op de 5e editie, dan in een organisatie van Okinawa kwai. 

Door Franky Bruneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s