Jens wordt 5e op de Czech Open in Pilzen

Centraal-Europa, Česká republika, Pilzen, Lokomotiva Sports Hall, 3 & 4 oktober. De VKF-selectie is met 20 deelnemers aanwezig op de ’10th Czech Karate Cup Open’.

Jens Van Poucke moest kampen bij de junioren heren -76 kg. De eerste ronde was hij vrijgesteld. Zijn tegenstander in de 1/8e finale was een jongen uit Tsjechië zelf. Jens kwam door een strafpunt met 1-0 op voorsprong. Kort daarna werd hij zo goed als knock-out getrapt met een Mae geri (voorwaartse trap) op zijn plexus. Uitsluiting volgde (Hansoku), Jens naar de kwartfinale. Die verloor hij met een 1-4-score van een Poolse tegenstander. Hij mocht herkansen tegen opnieuw een Tsjech en won gemakkelijk met 6-0. Echter in de tweede herkansing verloor hij met het kleinste verschil 0-1 van een Slovaakse tegenstander. Jammer, maar toch kwam hem een verdiende 5e plaats toe.

Ik, Yasnaïa Bruneel, had bij de kadetten meisjes +54kg geen verhaal tegen een Slovaakse en verloor in de eerste ronde met 0-9. Later werd zij 3e. Volgende keer beter.

In het totaal behaalde onze selectie 6 podiumplaatsen; één 1e plaats voor Bram Vandenbroeck, één 2e plaats voor een herenteam in kumite per ploeg en vier 3e plaatsen. Alles bij elkaar toch geen slecht resultaat op een tornooi van hoog niveau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s